'FINDIK FİYATI ESKİ YÜKSEK DEĞERİNE ULAŞACAK'

Karadeniz Gündem (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 01.10.2024 - 01:09, Güncelleme: 01.10.2024 - 01:25 3340 kez okundu.
 

'FINDIK FİYATI ESKİ YÜKSEK DEĞERİNE ULAŞACAK'

Avrupa’da fındık rekoltesinin düşük olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Fiyat yine o eski ve yüksek değerlerine ulaşacaktır"
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Yeşil Giresun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Giresun'da teşkilatlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak’ın da bulunduğu programda Usta, fındığın bölgenin en önemli konusu olduğuna işaret ederek, "Fındık tarımı yapılan tüm şehirlerdeki milletvekillerimizle Fındık Çalışma Grubu oluşturduk. Grup Başkanvekili olarak da grubun başında ben varım. Belli periyotlarla düzenli toplanarak tüm illerimizdeki sorunları, fındığın üretimi ile ilgili veya fındığın üretim aşamasındaki sorunlarla ilgili, kokarca da dahil olmak üzere toplantılarımızı yaparak, Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşerek, planlamaları yaparak daha iyi neler yapılması gerektiğini bizzat çalışıyoruz" diye konuştu. Avrupa'da da pek çok ülkede de fındık rekoltesinde ciddi düşüş olduğunu söyleyen Usta, “O yüzden elimizdeki fındığın çok daha kıymetleneceği, değerleneceği ve fiyatının yeniden 135 TL ve üzerine çıkacağından ben eminim. Çünkü şu anda biraz belki üretici ihtiyacı olduğu için çok fiyata bakmadan direkt satmak ve elden çıkartmak, nakit paraya ulaşmak için bu fiyatlarda bir satış yaptı. Ama ben önümüzdeki süreçte fındığın tekrar çok daha iyi bir fiyata yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü Avrupa'da da ciddi bir rekolte düşüşü var ve bu fındığa ilgi zaten Giresun'un fındığı dünyada hiçbir yerde eşi ve benzeri ve aroması lezzetinin olmadığı bir fındık olduğu için hiç endişeniz olmasın. Fiyat yine o eski ve yüksek değerlerine ulaşacaktır" diye konuştu. "Burada yaşanan sorunlardan haberi yok" diyen muhalefet milletvekillerinin tam tersine her türlü sorunun çok iyi farkında olduklarını kaydeden Usta, "Çok ciddi mücadele halindeyiz. Bu konuda hem Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın hem de milletvekillerimizin, çiftçimizin, herkesin birlikte çalıştığını bir kere daha vurgulamak istiyorum" dedi.
Avrupa’da fındık rekoltesinin düşük olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Fiyat yine o eski ve yüksek değerlerine ulaşacaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Yeşil Giresun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Giresun'da teşkilatlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak’ın da bulunduğu programda Usta, fındığın bölgenin en önemli konusu olduğuna işaret ederek, "Fındık tarımı yapılan tüm şehirlerdeki milletvekillerimizle Fındık Çalışma Grubu oluşturduk. Grup Başkanvekili olarak da grubun başında ben varım. Belli periyotlarla düzenli toplanarak tüm illerimizdeki sorunları, fındığın üretimi ile ilgili veya fındığın üretim aşamasındaki sorunlarla ilgili, kokarca da dahil olmak üzere toplantılarımızı yaparak, Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşerek, planlamaları yaparak daha iyi neler yapılması gerektiğini bizzat çalışıyoruz" diye konuştu.

Avrupa'da da pek çok ülkede de fındık rekoltesinde ciddi düşüş olduğunu söyleyen Usta, “O yüzden elimizdeki fındığın çok daha kıymetleneceği, değerleneceği ve fiyatının yeniden 135 TL ve üzerine çıkacağından ben eminim. Çünkü şu anda biraz belki üretici ihtiyacı olduğu için çok fiyata bakmadan direkt satmak ve elden çıkartmak, nakit paraya ulaşmak için bu fiyatlarda bir satış yaptı. Ama ben önümüzdeki süreçte fındığın tekrar çok daha iyi bir fiyata yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü Avrupa'da da ciddi bir rekolte düşüşü var ve bu fındığa ilgi zaten Giresun'un fındığı dünyada hiçbir yerde eşi ve benzeri ve aroması lezzetinin olmadığı bir fındık olduğu için hiç endişeniz olmasın. Fiyat yine o eski ve yüksek değerlerine ulaşacaktır" diye konuştu.

"Burada yaşanan sorunlardan haberi yok" diyen muhalefet milletvekillerinin tam tersine her türlü sorunun çok iyi farkında olduklarını kaydeden Usta, "Çok ciddi mücadele halindeyiz. Bu konuda hem Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın hem de milletvekillerimizin, çiftçimizin, herkesin birlikte çalıştığını bir kere daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.