FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK 11'İNCİ YILDA DA 170 TL

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 25.08.2024 - 10:27, Güncelleme: 25.08.2024 - 10:27 2844+ kez okundu.
 

FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK 11'İNCİ YILDA DA 170 TL

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Alan bazlı destek ödemelerinin on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldığını söyledi.
“2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karar sonrası, Alan Bazlı Destek Ödemelerinde hiçbir artışa gidilmeyerek 170 lirada kaldı. Fındık üreticilerine de ödenen Alan Bazlı Destek Ödemeleri’nde hiç artışın olmaması üzerine Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’dan açıklama geldi. 170 TL’lik desteğin artırılmamasına tepki gösteren Karan şöyle dedi; Bu gece yayınlanan bitkisel üretim destekleri fındık üreticisinin umutlarını suya düşürmüştür. Fındık üreticisi Kahverengi kokarcadan dolayı büyük kayıplar yaşarken bir darbede alan bazlı destek arttırılmayarak almıştır. Fındıkçının umutları havada kaldı. Mazot gübre desteği toplamda 138 lira olurken Alan bazlı destek on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldı. Bu arada Ordu’da 25 Ağustos Pazar günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 115 liradan işlem görmeye devam ediyor. Net fiyatı ise 109 lira 75 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 120 lira 38 kuruştan işlem görmeye başladı. Fiskobirlik'te 50 randıman fındık 120 TL iken, komşu il Giresun’da ise fiyatlar 118 ila 125 lira arasında değişiyor.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Alan bazlı destek ödemelerinin on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldığını söyledi.

“2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karar sonrası, Alan Bazlı Destek Ödemelerinde hiçbir artışa gidilmeyerek 170 lirada kaldı.

Fındık üreticilerine de ödenen Alan Bazlı Destek Ödemeleri’nde hiç artışın olmaması üzerine Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’dan açıklama geldi. 170 TL’lik desteğin artırılmamasına tepki gösteren Karan şöyle dedi;

Bu gece yayınlanan bitkisel üretim destekleri fındık üreticisinin umutlarını suya düşürmüştür. Fındık üreticisi Kahverengi kokarcadan dolayı büyük kayıplar yaşarken bir darbede alan bazlı destek arttırılmayarak almıştır. Fındıkçının umutları havada kaldı. Mazot gübre desteği toplamda 138 lira olurken Alan bazlı destek on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldı.

Bu arada Ordu’da 25 Ağustos Pazar günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 115 liradan işlem görmeye devam ediyor. Net fiyatı ise 109 lira 75 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 120 lira 38 kuruştan işlem görmeye başladı.

Fiskobirlik'te 50 randıman fındık 120 TL iken, komşu il Giresun’da ise fiyatlar 118 ila 125 lira arasında değişiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.