HER YIL FATURASINI O ÖDÜYOR

Yaşam 06.05.2017 - 14:06, Güncelleme: 05.01.2023 - 05:10 2703+ kez okundu.
 

HER YIL FATURASINI O ÖDÜYOR

Derelere ve denize atılan çöplerin karaya vurduğu Belice’de her yıl 7-8 kez onları toplayarak temizleyen Fatma Yılmaz, hem çevre konusunda daha hassas olunmasını istiyor hem de yetkililere çözüm çağrısı yapıyor.
Fatsa-Perşembe sınırındaki Timsah Adası’nda bir tesis çalıştıran Fatma Yılmaz, Derelere ve denize atılan çöplerin karaya vurduğu Belice’de her yıl 7-8 kez onları toplayarak temizliyor. 2001 yılından beri burada olduğunu söyleyen Yılmaz, “Burası sezonluk bir yer zaten sezon da kısa. Aslında emeğimize değmiyor. Ama alışkanlık oldu. Bir sezon içinde belki 7-8 kez sahil çöp oluyor. Bir sel oluyor bezen deniz taşıyor içinde ne varsa buraya getiriyor. Tabi bunlar insanlar tarafından atıldığı için oluyor. Ben de bu çöpleri topluyorum. Bu işleri de tek başıma yapıyorum. Onları yakarak bertaraf etmeye çalışıyorum. Aslında bizlere yardım edilse çok iyi olur. Önceden belediyemiz vardı. Gerçi şimdi de kimseye gidip yardım istemedim. O yüzden bir haksızlık yapak istemiyorum. Belki gitseydim yardım ederlerdi. Bir keresinde yol uçmuştu. Burada da hasar vardı. O zaman buraya çok geç geldiler bir 20 gün sonra. Ondan gelmiyorlar diye bir daha yardım istemedik.” dedi. Çöpümü çantama atarım Sahile her türlü eşyanın vurduğunu ifade eden Yılmaz, “Boş şişe, poşet, soba boruları ne ararsan çıkıyor. Demlik bile çıkıyor. Bir keresinde süpürge geldi bütündü, sağlamdı biz de kullandık. Parfüm şişeleri de çok çıkıyor. Onları da yaktım ancak çok kötü patladı. Tabi bunlar bizim insanlarımızın attığı atıklar. Bu duruma tabi ki dikkatli olmak gerekir. Ben denize değil sokağa bile çöp atılmasına karşıyım. Ben çöpümü çantama atarım. Küçük bir mendil olur, başka bir şey olur atamam sokağa. Çantama bir poşet içinde atarım sonra evime geldiğimde çıkarırım. İnsanlardan da bunları bekliyoruz. Başka bir şey değil çöplerini gelişi güzel atmamalarını bekliyoruz.  Deniz hele hiç çöp atılmaması gereken bir yer.” diye konuştu.  Yeklilere yardım çağrısı           Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “ Bu koyda atık olmaz, kanalizasyon olmaz. Deniz o yüzden çok temiz.  Ama dereleri ve denizlere atılan çöp sahile vuruyor. Tabi ki yetkililer bu konuyla ilgilenmeli. İnsanlarımızın çöplerini gelişi güzel atmalarını da önüne geçilmeli. Ben de bu temizlik çalışmaları sırasında yardım bekliyorum. Buradaki kumun her zerresinde benim emeğim var. Ben 57 yaşıma geldim burada kocadım. Eskiden önemsemiyordum kimi zaman sabah kimi zaman gece çalışıyordum. Tırmıkla atıkları topluyor bir köşede yakıyordum. Bunları kendi başıma yapıyordum. Şimdi tek başıma yapacak gibi değil. Çünkü bel fıtığı oldum. Biraz da burası yüzünden oldum. Ancak yinede burayı seviyorum.” şeklinde konuştu.
Derelere ve denize atılan çöplerin karaya vurduğu Belice’de her yıl 7-8 kez onları toplayarak temizleyen Fatma Yılmaz, hem çevre konusunda daha hassas olunmasını istiyor hem de yetkililere çözüm çağrısı yapıyor.

Fatsa-Perşembe sınırındaki Timsah Adası’nda bir tesis çalıştıran Fatma Yılmaz, Derelere ve denize atılan çöplerin karaya vurduğu Belice’de her yıl 7-8 kez onları toplayarak temizliyor.

2001 yılından beri burada olduğunu söyleyen Yılmaz, “Burası sezonluk bir yer zaten sezon da kısa. Aslında emeğimize değmiyor. Ama alışkanlık oldu. Bir sezon içinde belki 7-8 kez sahil çöp oluyor. Bir sel oluyor bezen deniz taşıyor içinde ne varsa buraya getiriyor. Tabi bunlar insanlar tarafından atıldığı için oluyor. Ben de bu çöpleri topluyorum. Bu işleri de tek başıma yapıyorum. Onları yakarak bertaraf etmeye çalışıyorum. Aslında bizlere yardım edilse çok iyi olur. Önceden belediyemiz vardı. Gerçi şimdi de kimseye gidip yardım istemedim. O yüzden bir haksızlık yapak istemiyorum. Belki gitseydim yardım ederlerdi. Bir keresinde yol uçmuştu. Burada da hasar vardı. O zaman buraya çok geç geldiler bir 20 gün sonra. Ondan gelmiyorlar diye bir daha yardım istemedik.” dedi.

Çöpümü çantama atarım

Sahile her türlü eşyanın vurduğunu ifade eden Yılmaz, “Boş şişe, poşet, soba boruları ne ararsan çıkıyor. Demlik bile çıkıyor. Bir keresinde süpürge geldi bütündü, sağlamdı biz de kullandık. Parfüm şişeleri de çok çıkıyor. Onları da yaktım ancak çok kötü patladı. Tabi bunlar bizim insanlarımızın attığı atıklar. Bu duruma tabi ki dikkatli olmak gerekir. Ben denize değil sokağa bile çöp atılmasına karşıyım. Ben çöpümü çantama atarım. Küçük bir mendil olur, başka bir şey olur atamam sokağa. Çantama bir poşet içinde atarım sonra evime geldiğimde çıkarırım. İnsanlardan da bunları bekliyoruz. Başka bir şey değil çöplerini gelişi güzel atmamalarını bekliyoruz.  Deniz hele hiç çöp atılmaması gereken bir yer.” diye konuştu. 

Yeklilere yardım çağrısı          

Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “ Bu koyda atık olmaz, kanalizasyon olmaz. Deniz o yüzden çok temiz.  Ama dereleri ve denizlere atılan çöp sahile vuruyor. Tabi ki yetkililer bu konuyla ilgilenmeli. İnsanlarımızın çöplerini gelişi güzel atmalarını da önüne geçilmeli. Ben de bu temizlik çalışmaları sırasında yardım bekliyorum. Buradaki kumun her zerresinde benim emeğim var. Ben 57 yaşıma geldim burada kocadım. Eskiden önemsemiyordum kimi zaman sabah kimi zaman gece çalışıyordum. Tırmıkla atıkları topluyor bir köşede yakıyordum. Bunları kendi başıma yapıyordum. Şimdi tek başıma yapacak gibi değil. Çünkü bel fıtığı oldum. Biraz da burası yüzünden oldum. Ancak yinede burayı seviyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.