MİLLİ TEKNOLOJİ VE SANAYİ KONUŞULDU

Ekonomi 19.11.2018 - 21:35, Güncelleme: 05.01.2023 - 05:10 2183+ kez okundu.
 

MİLLİ TEKNOLOJİ VE SANAYİ KONUŞULDU

Vali Seddar Yavuz, “Türkiye’nin sınai kalkınması konusundaki sorunların doğru teşhisiyle birlikte vizyoner, yenilikçi, nitelikli kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınmasıyla mümkün olacaktır.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce başlatılan ‘Milli teknoloji,  Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ toplantısı yapıldı.   Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Engin, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun Topkaya, DOKA Ordu Temsilcisi Harun Göçer ve işadamları katıldı.   Valilik toplantı salonunda yapılan "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sorunlar ve Çözüm Önerileri" toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “2019-2021 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı yayınlandı. Yeni ekonomi programı kapsamında bu toplantının yapılması talep edildi.  2019-2021 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı ile kısa vadede finansal istikrarın yeniden elde edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşımım gerçekleşmesi amaçlanmaktadır” dedi.   “Sanayi ürünlerini yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak, milli teknoloji güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanını güçlendirilmesi amacıyla yerel ve merkezi düzey arasında bilgi ve görüş alışverişinin sürekli biçimde sağlanması gerekliliği söz konusudur” diyen Vali Yavuz, “Milli teknoloji güçlü sanayi hamlesinin başarılı sonuçlar üretebilmesi, ancak Türkiye’nin sınai kalkınması konusundaki sorunların doğru teşhisiyle birlikte vizyoner, yenilikçi, nitelikli kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınmasıyla mümkün olacaktır.  Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek kalkınma ajansları yönetim kurulu toplantılarının 'Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu gündem maddesiyle toplanılması konusunda talimatları olmuştur. Bu kapsamda bu toplantıyı tertip ediyoruz. Özellikle ilimizin sanayisi, yapmamız gerekenler, öneriler, sorunlar ve çözüm önerilerini aramızda konuşup daha sonra Bakanlığımıza bir rapor halinde sunacağız” şeklinde konuştu.   Toplantı, DOKA Ordu Temsilcisi Harun Göçer’in “Sanayicimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı sunumunun ardından, Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı,  Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma,  Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar, Ekonomik Belirsizlik gibi gündem maddelerinin değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve değerlendirilmesi ile son buldu.   Sorunlar ve çözüm önerileri bir rapor halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.
Vali Seddar Yavuz, “Türkiye’nin sınai kalkınması konusundaki sorunların doğru teşhisiyle birlikte vizyoner, yenilikçi, nitelikli kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınmasıyla mümkün olacaktır.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce başlatılan ‘Milli teknoloji,  Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ toplantısı yapıldı.

 

Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Engin, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun Topkaya, DOKA Ordu Temsilcisi Harun Göçer ve işadamları katıldı.

 

Valilik toplantı salonunda yapılan "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sorunlar ve Çözüm Önerileri" toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “2019-2021 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı yayınlandı. Yeni ekonomi programı kapsamında bu toplantının yapılması talep edildi.  2019-2021 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı ile kısa vadede finansal istikrarın yeniden elde edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşımım gerçekleşmesi amaçlanmaktadır” dedi.

 

“Sanayi ürünlerini yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak, milli teknoloji güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanını güçlendirilmesi amacıyla yerel ve merkezi düzey arasında bilgi ve görüş alışverişinin sürekli biçimde sağlanması gerekliliği söz konusudur” diyen Vali Yavuz, “Milli teknoloji güçlü sanayi hamlesinin başarılı sonuçlar üretebilmesi, ancak Türkiye’nin sınai kalkınması konusundaki sorunların doğru teşhisiyle birlikte vizyoner, yenilikçi, nitelikli kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınmasıyla mümkün olacaktır.  Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek kalkınma ajansları yönetim kurulu toplantılarının 'Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu gündem maddesiyle toplanılması konusunda talimatları olmuştur. Bu kapsamda bu toplantıyı tertip ediyoruz. Özellikle ilimizin sanayisi, yapmamız gerekenler, öneriler, sorunlar ve çözüm önerilerini aramızda konuşup daha sonra Bakanlığımıza bir rapor halinde sunacağız” şeklinde konuştu.

 

Toplantı, DOKA Ordu Temsilcisi Harun Göçer’in “Sanayicimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı sunumunun ardından, Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı,  Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma,  Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar, Ekonomik Belirsizlik gibi gündem maddelerinin değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve değerlendirilmesi ile son buldu.

 

Sorunlar ve çözüm önerileri bir rapor halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.