PROF. TARIK YARILGAÇ'A YÖK'TE GÖREV

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2021 - 20:48, Güncelleme: 05.01.2023 - 05:10 2958+ kez okundu.
 

PROF. TARIK YARILGAÇ'A YÖK'TE GÖREV

8 yıl Ordu Üniversitesi’nde Rektörlük yapan, döneminde 4 fakülte açan, öğrenci sayısını 9 binden 21 bine yükselten Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeliği’ne atandı.
Ordu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeliği’ne atandı.   Rektörlük dönemi boyunca Ordu Üniversitesi’nin hem fiziksel hem de bilimsel anlamda ilerlemesi için pek çok önemli çalışma gerçekleştiren ve 2011-2019 yılları arasındaki rektörlük görevi sürecinde 4 Fakülte ve 1 yüksekokulun açılmasına imza atan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; Ordu Üniversitesinin derslik, laboratuvar ve hizmet alanlarından oluşan kapalı alanının 69 bin metrekareden 149 bin metrekareye, açık alanının ise 453 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıkarılmasını sağladı.   Bununla beraber göreve başladığında 276 olan öğretim elemanı sayısının 1080’e, öğrenci sayısının ise 9 binden 21 bine yükselmesini sağlayan Yarılgaç, gerek ulusal gerekse uluslararası kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen üniversitelerin bilimsel çalışmalarının yer aldığı sıralamalarda ve öğrenci memnuniyet anketlerinde Ordu Üniversitesinin her geçen yıl daha üst sıralarda yer almasına yönetimi ile katkı sağlayarak hem Ordu Üniversitesine hem de Ordu’ya büyük bir özveri ile hizmet etti.   Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Kimdir? Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Suluova (Amasya Şeker Fabrikası)’da tamamladı. Lise’yi Samsun 19 Mayıs Lise’sinde bitirdi. 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda (Ankara-1988/201.dönem) tamamladı. 1988 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün açtığı sınavı kazanarak Dalaman Tarım İşletmesi’nde “Üretim Mühendisi/Şef” olarak göreve başladı. 1989 yılında TEKFEN Holding‘e geçiş yaparak Tekfen Tarımsal Üretim ve Pazarlama A.Ş’de “Karadeniz Bölge Sorumlusu/Müdürü” olarak çalıştı. 600 ortaklı bir şirket olan Bengisu Tarım Tic. San. A.Ş.’nin “Genel Müdürlüğü” görevini yürüttü. Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı alanında 1993 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesine Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2003 yılında Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı alanında Doçent unvanı aldı.2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi’ne Doçent olarak atandı. 2006-2009 yılları arasında ODÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.2009 yılında Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne Profesör olarak atandı. 2009 yılında Üniversiteler arası kurul (ÜAK) üyeliğine seçildi. ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanlığı görevine aynı yıl atandı. 2011 yılından 2019 yılına kadar geçen 8 yılık süreçte Ordu Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürdü.
8 yıl Ordu Üniversitesi’nde Rektörlük yapan, döneminde 4 fakülte açan, öğrenci sayısını 9 binden 21 bine yükselten Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Ordu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeliği’ne atandı.

 

Rektörlük dönemi boyunca Ordu Üniversitesi’nin hem fiziksel hem de bilimsel anlamda ilerlemesi için pek çok önemli çalışma gerçekleştiren ve 2011-2019 yılları arasındaki rektörlük görevi sürecinde 4 Fakülte ve 1 yüksekokulun açılmasına imza atan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; Ordu Üniversitesinin derslik, laboratuvar ve hizmet alanlarından oluşan kapalı alanının 69 bin metrekareden 149 bin metrekareye, açık alanının ise 453 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıkarılmasını sağladı.

 

Bununla beraber göreve başladığında 276 olan öğretim elemanı sayısının 1080’e, öğrenci sayısının ise 9 binden 21 bine yükselmesini sağlayan Yarılgaç, gerek ulusal gerekse uluslararası kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen üniversitelerin bilimsel çalışmalarının yer aldığı sıralamalarda ve öğrenci memnuniyet anketlerinde Ordu Üniversitesinin her geçen yıl daha üst sıralarda yer almasına yönetimi ile katkı sağlayarak hem Ordu Üniversitesine hem de Ordu’ya büyük bir özveri ile hizmet etti.

 

Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Kimdir?

Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Suluova (Amasya Şeker Fabrikası)’da tamamladı. Lise’yi Samsun 19 Mayıs Lise’sinde bitirdi. 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda (Ankara-1988/201.dönem) tamamladı. 1988 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün açtığı sınavı kazanarak Dalaman Tarım İşletmesi’nde “Üretim Mühendisi/Şef” olarak göreve başladı. 1989 yılında TEKFEN Holding‘e geçiş yaparak Tekfen Tarımsal Üretim ve Pazarlama A.Ş’de “Karadeniz Bölge Sorumlusu/Müdürü” olarak çalıştı. 600 ortaklı bir şirket olan Bengisu Tarım Tic. San. A.Ş.’nin “Genel Müdürlüğü” görevini yürüttü. Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı alanında 1993 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesine Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2003 yılında Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı alanında Doçent unvanı aldı.2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi’ne Doçent olarak atandı. 2006-2009 yılları arasında ODÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.2009 yılında Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne Profesör olarak atandı. 2009 yılında Üniversiteler arası kurul (ÜAK) üyeliğine seçildi. ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanlığı görevine aynı yıl atandı. 2011 yılından 2019 yılına kadar geçen 8 yılık süreçte Ordu Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.