'BİN TL OLMASI GEREKEN DESTEK SADAKA SEVİYESİNDE KALDI'

Siyaset (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 25.04.2024 - 10:40, Güncelleme: 25.04.2024 - 10:40 3089+ kez okundu.
 

'BİN TL OLMASI GEREKEN DESTEK SADAKA SEVİYESİNDE KALDI'

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Bin lira olması gereken destek maalesef sadaka seviyesinde kaldı, üreticiye de zaten hiçbir katkısı yok.”
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Ordu’nun sorunlarının çözümsüz kaldığını söyledi. Torun, Ordu’nun sorunlarının başında fındık olduğunu söyledi. Yirmi iki yıldır iktidar maalesef fındığı kaderine terk ettiğini söyleyen Torun, “Doğrudan gelir desteği vermeye başladı, 2014'ten bu yana dönüm başına sadece 170 lira. Ya, insaf yani şu anda bakıldığında aslında 800 ile 1.000 lira olması gereken destek maalesef sadaka seviyesinde kaldı, üreticiye de zaten hiçbir katkısı yok. “Lisanslı depoculuk” dendi, havada kaldı, FİSKOBİRLİK zaten kapanmayla yüz yüze bırakıldı. Yani bakıldığında maalesef yirmi iki yıldır bu iktidar fındıkla ilgili hiçbir şekilde katkı sunmadı. Bakın, 2,5 milyar dolar gelir elde ediyoruz fındıktan ama maalesef hâlâ rekolte oyunlarıyla karşı karşıyayız. Şu anda bir karanfil sayımı gündemde, her yıl yapılır bu, bir tahminde bulunulur “En az 850 bin ton” falan denir, ya 400 bin ton ya 500 bin ton civarında rekolte geliştirilir. Fiyat bu tahmine göre oluşuyor ama kaybeden kim? Üretici. Mağdur olan kim? Üretici. Tuzu kuru olan tabii bir şekilde depoluyor ama mecbur satmakta olan üreticimiz bundan çok büyük zarar görüyor. “ORDU’DA SINIFTA KALDINIZ” Yol yapma konusunda övünen iktidarın Ordu’da sınıfta kaldığını söyleyen Torun, “Bakın, toplam 35 kilometre uzunluğundaki Kabadüz-Çambaşı yolunun -10 kilometresi- bir kısmı tamamlanabildi. Ya, turizm diyorsunuz; yayla turizmi, kış turizmi, yaz turizmi, doğa turizmi… Oraya bir sürü yatırımcı da otel yaptı, işletme açtı ama yolu yok, gidecek yolu yok. Yani yol yapmadan turisti oraya nasıl götüreceksiniz? 65 kilometre uzunluğundaki Ünye-Akkuş-Niksar yoluna seçimden önce makine götürdünüz ama şimdi o makineleri de geri çektiniz, hâlâ ortada bir şey yok. 45 kilometre uzunluğundaki Korgan yoluna henüz başlanmadı. Yani Fatsa Çevre Yolu’nu kaç defa gündeme getirdik, maalesef yatırım programına bile almadınız. Bakın, yaz ayı geliyor artık orada ciddi bir trafik sorunu ortaya çıkacak ve orası işkenceye dönüşecek. Ulubey-Sarpdere alternatif dere yolunun da bir etabı yapıldı ama gerisi maalesef duruyor.”
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Bin lira olması gereken destek maalesef sadaka seviyesinde kaldı, üreticiye de zaten hiçbir katkısı yok.”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Ordu’nun sorunlarının çözümsüz kaldığını söyledi. Torun, Ordu’nun sorunlarının başında fındık olduğunu söyledi.

Yirmi iki yıldır iktidar maalesef fındığı kaderine terk ettiğini söyleyen Torun, “Doğrudan gelir desteği vermeye başladı, 2014'ten bu yana dönüm başına sadece 170 lira. Ya, insaf yani şu anda bakıldığında aslında 800 ile 1.000 lira olması gereken destek maalesef sadaka seviyesinde kaldı, üreticiye de zaten hiçbir katkısı yok. “Lisanslı depoculuk” dendi, havada kaldı, FİSKOBİRLİK zaten kapanmayla yüz yüze bırakıldı. Yani bakıldığında maalesef yirmi iki yıldır bu iktidar fındıkla ilgili hiçbir şekilde katkı sunmadı. Bakın, 2,5 milyar dolar gelir elde ediyoruz fındıktan ama maalesef hâlâ rekolte oyunlarıyla karşı karşıyayız. Şu anda bir karanfil sayımı gündemde, her yıl yapılır bu, bir tahminde bulunulur “En az 850 bin ton” falan denir, ya 400 bin ton ya 500 bin ton civarında rekolte geliştirilir. Fiyat bu tahmine göre oluşuyor ama kaybeden kim? Üretici. Mağdur olan kim? Üretici. Tuzu kuru olan tabii bir şekilde depoluyor ama mecbur satmakta olan üreticimiz bundan çok büyük zarar görüyor.

“ORDU’DA SINIFTA KALDINIZ”

Yol yapma konusunda övünen iktidarın Ordu’da sınıfta kaldığını söyleyen Torun, “Bakın, toplam 35 kilometre uzunluğundaki Kabadüz-Çambaşı yolunun -10 kilometresi- bir kısmı tamamlanabildi. Ya, turizm diyorsunuz; yayla turizmi, kış turizmi, yaz turizmi, doğa turizmi… Oraya bir sürü yatırımcı da otel yaptı, işletme açtı ama yolu yok, gidecek yolu yok. Yani yol yapmadan turisti oraya nasıl götüreceksiniz? 65 kilometre uzunluğundaki Ünye-Akkuş-Niksar yoluna seçimden önce makine götürdünüz ama şimdi o makineleri de geri çektiniz, hâlâ ortada bir şey yok. 45 kilometre uzunluğundaki Korgan yoluna henüz başlanmadı. Yani Fatsa Çevre Yolu’nu kaç defa gündeme getirdik, maalesef yatırım programına bile almadınız. Bakın, yaz ayı geliyor artık orada ciddi bir trafik sorunu ortaya çıkacak ve orası işkenceye dönüşecek. Ulubey-Sarpdere alternatif dere yolunun da bir etabı yapıldı ama gerisi maalesef duruyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.