ORDU SARAYCIK'TA FINDIĞA BU YILDA ERKEN BAŞLANDI

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 29.07.2024 - 10:48, Güncelleme: 29.07.2024 - 10:48 3787+ kez okundu.
 

ORDU SARAYCIK'TA FINDIĞA BU YILDA ERKEN BAŞLANDI

Valilik tarafından Ordu’da bahçeye girişi 5 Ocak olarak açıklanmasına rağmen Saraycık Mahallesi her yıl olduğu gibi bu yılda erken başladı.
Ordu Valiliği, Ordu’da sahil kesimlerinde (0-250 rakım) 5 Ağustos’ta bahçeye girilecek. Orta kesimde (251-500 rakım) 10 Ağustos’ta fındıklar toplanmaya başlanırken, yüksek kesimlerde ise (501 rakım ve üzeri) 17 Ağustos olarak ilan etmişti. Ancak bu toplama tarihlerinden önce de bahçeye girenler oldu. Çatalpınar'ın Maden Mahallesinin zemini say ve arazi yapısı dikey olan bahçelerde açıklanan tarihlerden önce fındık toplama başlanmıştı. Ordu’da her yıl diğer yerlerden önce fındık toplanmaya başlanan Altınordu’nun Saraycık Mahallesi’nde üreticiler bahçelere girmeye ve fındıkları toplamaya başladı. Bazı üreticiler, birkaç gündür fındıklarını toplamaya başladığı Saraycık Mahallesi’nde bugün itibariyle çoğu üretici bahçelerine girip fındıklarını toplamaya başladı. 
Valilik tarafından Ordu’da bahçeye girişi 5 Ocak olarak açıklanmasına rağmen Saraycık Mahallesi her yıl olduğu gibi bu yılda erken başladı.

Ordu Valiliği, Ordu’da sahil kesimlerinde (0-250 rakım) 5 Ağustos’ta bahçeye girilecek. Orta kesimde (251-500 rakım) 10 Ağustos’ta fındıklar toplanmaya başlanırken, yüksek kesimlerde ise (501 rakım ve üzeri) 17 Ağustos olarak ilan etmişti.

Ancak bu toplama tarihlerinden önce de bahçeye girenler oldu. Çatalpınar'ın Maden Mahallesinin zemini say ve arazi yapısı dikey olan bahçelerde açıklanan tarihlerden önce fındık toplama başlanmıştı.

Ordu’da her yıl diğer yerlerden önce fındık toplanmaya başlanan Altınordu’nun Saraycık Mahallesi’nde üreticiler bahçelere girmeye ve fındıkları toplamaya başladı. Bazı üreticiler, birkaç gündür fındıklarını toplamaya başladığı Saraycık Mahallesi’nde bugün itibariyle çoğu üretici bahçelerine girip fındıklarını toplamaya başladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.