BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA; MAKUL BİR FİYAT AÇIKLANSIN

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 30.07.2024 - 20:41, Güncelleme: 30.07.2024 - 20:41 3091+ kez okundu.
 

BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA; MAKUL BİR FİYAT AÇIKLANSIN

Ordu’da bulunan Oda ve Borsa Başkanları, “433 bin üreticimizin refahı, memnuniyeti adına beklentimiz “makul fiyat” ve “peşin ödeme”dir.”
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.Levent Karlıbel Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Feyzi, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, bir açıklama yaptılar. Yaptıkları ortak açıklamada 433 bin üreticinin beklentisinin makul fiyat ve peşin ödeme olduğunu belirterek şöyle dediler;  2024 Fındık sezonunun başta üreticilerimiz olmak üzere tüm sektör paydaşlarına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Üreticilerimizin hasat için bahçeye girmeye hazırlandığı şu günlerde hükümetimizin bir an evvel “Taban Fiyatı” ve TMO’nun alım politikalarını açıklaması sektörün yararınadır. Çiftçi Kayıt Sistemi verilerine göre yaklaşık 433.000 üretici aile adına ve üreticilerimiz refahı, memnuniyeti adına beklentimiz  “makul fiyat” ve “peşin ödeme”dir. Alım politikası bu esaslara oturtulduğunda devlet, regülatör görevini yaparken, piyasa da sağlıklı teşekkül edecektir.   Açıklanacak ve buna bağlı olarak piyasada teşekkül edecek fiyatların,  üretici ve sektör paydaşlarının menfaatini kollayacak, enflasyonun olumsuzluklarından koruyacak beklentisi içinde olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunarız.
Ordu’da bulunan Oda ve Borsa Başkanları, “433 bin üreticimizin refahı, memnuniyeti adına beklentimiz “makul fiyat” ve “peşin ödeme”dir.”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.Levent Karlıbel Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Feyzi, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, bir açıklama yaptılar.

Yaptıkları ortak açıklamada 433 bin üreticinin beklentisinin makul fiyat ve peşin ödeme olduğunu belirterek şöyle dediler; 

2024 Fındık sezonunun başta üreticilerimiz olmak üzere tüm sektör paydaşlarına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Üreticilerimizin hasat için bahçeye girmeye hazırlandığı şu günlerde hükümetimizin bir an evvel “Taban Fiyatı” ve TMO’nun alım politikalarını açıklaması sektörün yararınadır.

Çiftçi Kayıt Sistemi verilerine göre yaklaşık 433.000 üretici aile adına ve üreticilerimiz refahı, memnuniyeti adına beklentimiz  “makul fiyat” ve “peşin ödeme”dir. Alım politikası bu esaslara oturtulduğunda devlet, regülatör görevini yaparken, piyasa da sağlıklı teşekkül edecektir.  

Açıklanacak ve buna bağlı olarak piyasada teşekkül edecek fiyatların,  üretici ve sektör paydaşlarının menfaatini kollayacak, enflasyonun olumsuzluklarından koruyacak beklentisi içinde olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.