ORDU'DA SEZONUN İLK PATOZU HARMANA GİRDİ!

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 04.08.2024 - 16:18, Güncelleme: 04.08.2024 - 16:18 3172+ kez okundu.
 

ORDU'DA SEZONUN İLK PATOZU HARMANA GİRDİ!

Ordu’da geçtiğimiz günlerde başlanan fındık toplama işi sahil kesimlerinde devam ederken, fındıklarını kurutanlar ise patoza vermeye başladı.
Ordu'da bu sezon fındık hasadı erken başladı. Ordu'da fındık hasat tarihleri sahil kesimi için 5, orta kesim için 10 ve yüksek kesimler için de 17 Ağustos olarak açıklanmasına rağmen, sahil kesiminde yaklaşık bir haftadır fındıklar toplanıyor. Fındığını toplayıp harmanda kurutanlar ise patoza vermeye başladı. Ordu'da bu sezonun ilk fındığı patoza verildi. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'de Dahili Bilimler Bölüm Başkanı ve Eğitim Araştırma Hastanesi doktoru Prof. Dr. Özgür Enginyurt, bu sabah sezonun ilk patozunu harmanında çalıştı. Patozun saatliği 2500 TL olarak belirlenmişti. Özgür Hoca'nın fındıkların bir bölümünü patoza verdiği harmanın bir bölümümün ise kurumaya devam ettiği bildirildi. Fındığını patoza verdiği anların videosunu paylaşan Prof. Enginyurt, “Yılın Ordu’da ilk patozu benden gelsin.” dedi.
Ordu’da geçtiğimiz günlerde başlanan fındık toplama işi sahil kesimlerinde devam ederken, fındıklarını kurutanlar ise patoza vermeye başladı.

Ordu'da bu sezon fındık hasadı erken başladı. Ordu'da fındık hasat tarihleri sahil kesimi için 5, orta kesim için 10 ve yüksek kesimler için de 17 Ağustos olarak açıklanmasına rağmen, sahil kesiminde yaklaşık bir haftadır fındıklar toplanıyor. Fındığını toplayıp harmanda kurutanlar ise patoza vermeye başladı.

Ordu'da bu sezonun ilk fındığı patoza verildi. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'de Dahili Bilimler Bölüm Başkanı ve Eğitim Araştırma Hastanesi doktoru Prof. Dr. Özgür Enginyurt, bu sabah sezonun ilk patozunu harmanında çalıştı. Patozun saatliği 2500 TL olarak belirlenmişti.

Özgür Hoca'nın fındıkların bir bölümünü patoza verdiği harmanın bir bölümümün ise kurumaya devam ettiği bildirildi. Fındığını patoza verdiği anların videosunu paylaşan Prof. Enginyurt, “Yılın Ordu’da ilk patozu benden gelsin.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.