EMEP: DİĞER ŞİRKETLER NE İSE FİSKOBİRLİK'TE AYNI

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 08.08.2024 - 11:03, Güncelleme: 08.08.2024 - 11:03 2845+ kez okundu.
 

EMEP: DİĞER ŞİRKETLER NE İSE FİSKOBİRLİK'TE AYNI

FKB Başkanı Lütfi Bayraktar’ı hedef Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “FKB artık bir şirket. Diğer şirketler ne ise FKB de aynıdır.” dedi.
Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, fındık politikası ve fiyatı konusunda aylar önceden dikkat çektikleri olumsuzlukların gerçekleştiğini belirterek,  açıklanan 130 TL’nin yetersizliğini vurguladı. Maliyetinin altında fiyat açıklanacağını bildiklerini söyleyen Kaya, “Her yıl olduğu gibi maliyetine alım fiyatı açıklanacağını da vurguladık. Ancak birlikte hak mücadelesi örgütlenemediği için, iktidarın tarım ve gıda şirketleri lehine politikaları sonucu üreticiler mağdur edildi. Tartışmalara katılmayan, görüş bildirmeyen tarım ve gıda şirket temsilcileri son hafta birlikte bir açıklama yaparak “makul fiyat” çağrısı yaptılar. Hem iktidar tarafı hem de tarım ve gıda şirketlerinin örgüt temsilcileri son hafta konuştular ve ortak noktada anlaştılar. Makul fiyat olarak 130 TL’yi TMO’ya açıklattılar. Fındık fiyatı iki ana grup oluşturdu. Birinci grup, üretici temsilcileri ve üretici lehine politika yapan örgütler iken ikinci grup da tarım ve gıda şirketleri örgütleriyle iktidar olmaktadır.” dedi. FİSKOBİRLİK DE ŞİRKET Kaya, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın açıklamasını da değerlendirerek, “Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ise “Bizden haber almadan fındık satmayın” çağrısı yapıyor. FKB artık bir şirket. Diğer şirketler ne ise FKB de aynıdır. Adında kooperatif sözcüğü geçmesinin bir anlamı yok. Üretici neyi bekleyecek? Fındığı 2-3 TL fazladan almak üreticiye ne katkısı olacak? Ayrıca kendisi de iktidarın milletvekili. Yani FKB’yi de tarım ve gıda şirketlerinin yanında değerlendirmek yanlış olmaz.” dedi. ÇÖZÜM ÜRETİCİ ÖRGÜTLENMESİNDE Asıl çözümün üreticilerin birliğinden geçtiğini belirten Kaya, “TMO’nun fiyatını artırması, piyasada da üreticileri memnun edecek fiyatın olması için mücadele şart. Her yıl yaşanan mağduriyet ders olmalı ve üretici temsilcileri ve örgütleri birbiriyle uğraşmamalı. Ortak iradeyi gösterebilmelidir. Pazara fındık indirmemek, il dışına bir an önce gitmek zorunda olan üreticiler için çözüm üretilebilir. Bu konuda başta ziraat odaları ve muhtarlar adım atabilir. Bu konu tartışılmalıdır. 15 Ekim’e kadar fındık satmamak bu yılın mağduriyetini azaltabilir. Gelecek yıl da aynı sıkıntıları yaşamamak için bugünden tartışmaya başlamalıyız.” dedi.
FKB Başkanı Lütfi Bayraktar’ı hedef Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “FKB artık bir şirket. Diğer şirketler ne ise FKB de aynıdır.” dedi.

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, fındık politikası ve fiyatı konusunda aylar önceden dikkat çektikleri olumsuzlukların gerçekleştiğini belirterek,  açıklanan 130 TL’nin yetersizliğini vurguladı.

Maliyetinin altında fiyat açıklanacağını bildiklerini söyleyen Kaya, “Her yıl olduğu gibi maliyetine alım fiyatı açıklanacağını da vurguladık. Ancak birlikte hak mücadelesi örgütlenemediği için, iktidarın tarım ve gıda şirketleri lehine politikaları sonucu üreticiler mağdur edildi. Tartışmalara katılmayan, görüş bildirmeyen tarım ve gıda şirket temsilcileri son hafta birlikte bir açıklama yaparak “makul fiyat” çağrısı yaptılar. Hem iktidar tarafı hem de tarım ve gıda şirketlerinin örgüt temsilcileri son hafta konuştular ve ortak noktada anlaştılar. Makul fiyat olarak 130 TL’yi TMO’ya açıklattılar. Fındık fiyatı iki ana grup oluşturdu. Birinci grup, üretici temsilcileri ve üretici lehine politika yapan örgütler iken ikinci grup da tarım ve gıda şirketleri örgütleriyle iktidar olmaktadır.” dedi.

FİSKOBİRLİK DE ŞİRKET

Kaya, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın açıklamasını da değerlendirerek, “Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ise “Bizden haber almadan fındık satmayın” çağrısı yapıyor. FKB artık bir şirket. Diğer şirketler ne ise FKB de aynıdır. Adında kooperatif sözcüğü geçmesinin bir anlamı yok. Üretici neyi bekleyecek? Fındığı 2-3 TL fazladan almak üreticiye ne katkısı olacak? Ayrıca kendisi de iktidarın milletvekili. Yani FKB’yi de tarım ve gıda şirketlerinin yanında değerlendirmek yanlış olmaz.” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİCİ ÖRGÜTLENMESİNDE

Asıl çözümün üreticilerin birliğinden geçtiğini belirten Kaya, “TMO’nun fiyatını artırması, piyasada da üreticileri memnun edecek fiyatın olması için mücadele şart. Her yıl yaşanan mağduriyet ders olmalı ve üretici temsilcileri ve örgütleri birbiriyle uğraşmamalı. Ortak iradeyi gösterebilmelidir. Pazara fındık indirmemek, il dışına bir an önce gitmek zorunda olan üreticiler için çözüm üretilebilir. Bu konuda başta ziraat odaları ve muhtarlar adım atabilir. Bu konu tartışılmalıdır. 15 Ekim’e kadar fındık satmamak bu yılın mağduriyetini azaltabilir. Gelecek yıl da aynı sıkıntıları yaşamamak için bugünden tartışmaya başlamalıyız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.