İSTER VALİ OL, İSTER PROF, İSTER MİLLETVEKİLİ O FINDIĞI TOPLARSIN

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 10.08.2024 - 15:36, Güncelleme: 10.08.2024 - 15:36 3337+ kez okundu.
 

İSTER VALİ OL, İSTER PROF, İSTER MİLLETVEKİLİ O FINDIĞI TOPLARSIN

Fındık zamanı, kim olursan, hangi makamda olursan ol, köyüne gelip o fındığı toplarsın. Tıpkı Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Enginyurt gibi.
Karadeniz’de yaygın bir söz vardır; “İster profesör ol, ister vali, isterse milletvekili ol, istersen dünyanın bir ucunda yaşa. Fındık zamanı gelince memlekete gelirsin, amele olup, o fındık bahçesine girer fındık toplarsın.” Buna en güzel ve en son örnek ise Ordu’dan geldi. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, fındık zamanı gelince, bütün unvanlarını bıraktı, bahçeye girip amele oldu! Fındık toplayan, harmanı bekleyen, kuruyan fındığını patoza veren Enginyurt, sosyal medya örnek üretici olarak gösterdi. Sosyal medyada yer alan haberler şöyle; “Örnek Üretici: Prof. Dr. Özgür Enginyurt. Ordu’da varlıklı bir aileden gelen ve akademik kariyerinde önemli başarılara imza atmış olan Prof. Dr. Özgür Enginyurt, fındık hasadı döneminde her yıl olduğu gibi bu yıl da örnek bir üretici olarak dikkat çekiyor. Pek çok zengin isim gibi yaz aylarını Ege’de tatil yaparak geçirmek yerine, Enginyurt, memleketinde sıradan bir üretici gibi bahçesiyle ilgilenmeyi tercih ediyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp geç saatlere kadar mahsulüyle bizzat ilgilenen Enginyurt, belki de fındık işinden vazgeçen gençler için ilham kaynağı oluyor. Üretici kimliğiyle ön planda olan Prof. Dr. Enginyurt, ihtiyacı olmasa da ata toprağına var gücüyle sahip çıkıyor. Tebrikler Özgür Enginyurt”
Fındık zamanı, kim olursan, hangi makamda olursan ol, köyüne gelip o fındığı toplarsın. Tıpkı Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Enginyurt gibi.

Karadeniz’de yaygın bir söz vardır; “İster profesör ol, ister vali, isterse milletvekili ol, istersen dünyanın bir ucunda yaşa. Fındık zamanı gelince memlekete gelirsin, amele olup, o fındık bahçesine girer fındık toplarsın.”

Buna en güzel ve en son örnek ise Ordu’dan geldi. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, fındık zamanı gelince, bütün unvanlarını bıraktı, bahçeye girip amele oldu! Fındık toplayan, harmanı bekleyen, kuruyan fındığını patoza veren Enginyurt, sosyal medya örnek üretici olarak gösterdi.

Sosyal medyada yer alan haberler şöyle;

“Örnek Üretici: Prof. Dr. Özgür Enginyurt. Ordu’da varlıklı bir aileden gelen ve akademik kariyerinde önemli başarılara imza atmış olan Prof. Dr. Özgür Enginyurt, fındık hasadı döneminde her yıl olduğu gibi bu yıl da örnek bir üretici olarak dikkat çekiyor. Pek çok zengin isim gibi yaz aylarını Ege’de tatil yaparak geçirmek yerine, Enginyurt, memleketinde sıradan bir üretici gibi bahçesiyle ilgilenmeyi tercih ediyor.

Sabahın erken saatlerinde kalkıp geç saatlere kadar mahsulüyle bizzat ilgilenen Enginyurt, belki de fındık işinden vazgeçen gençler için ilham kaynağı oluyor. Üretici kimliğiyle ön planda olan Prof. Dr. Enginyurt, ihtiyacı olmasa da ata toprağına var gücüyle sahip çıkıyor. Tebrikler Özgür Enginyurt”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.