BAZI TÜCCARLAR FINDIK ALMAKTAN VAZ MI GEÇTİ?

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 12.08.2024 - 10:36, Güncelleme: 12.08.2024 - 10:36 4715+ kez okundu.
 

BAZI TÜCCARLAR FINDIK ALMAKTAN VAZ MI GEÇTİ?

Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı olan bizim ‘yeşil altın’ dediğimiz fındıkla ilgili bu iddia doğruysa bölge için tam bir felaket demektir.
Başta Ordu olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde fındık mesaisi yoğun şekilde devam ediyor. Ordu’da iki gündür etkili olan kuvvetli sağanakla beraber fındık mesaisi devam ederken, bu sene fındığın başında kahverengi kokarca tehlikesi de devam ediyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl özellikle Fatsa’da yaygın olarak ortaya çıkan kahverengi kokarca, bu sene Ordu’nun büyük bölümündeki bahçelerde ortaya çıkmaya başladı. Fındıkları çürüten ve ağır bir koku bırakan kokarca nedeniyle bazı üreticilerin fındıklarını toplamaktan vazgeçtiği konuşulurken, şimdi de bir başka iddia ortaya atıldı.   Kokarcanın fındıkları çürütmesi sonucu risk almak istemeyen bazı tüccarların bu sene fındık alımı yapmayacakları konuşulmaya başlandı. Bu iddia doğruysa fındık sektörünün karşısındaki tehlikenin tahmin edilenden daha büyük olduğu ortaya çıkıyor. Öte yandan Ordu’da 12 Ağustos Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 115 liradan işlem görmeye devam ediyor. Net fiyatı ise 109 lira 75 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 120 lira 38 kuruştan işlem görmeye başladı.
Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı olan bizim ‘yeşil altın’ dediğimiz fındıkla ilgili bu iddia doğruysa bölge için tam bir felaket demektir.

Başta Ordu olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde fındık mesaisi yoğun şekilde devam ediyor. Ordu’da iki gündür etkili olan kuvvetli sağanakla beraber fındık mesaisi devam ederken, bu sene fındığın başında kahverengi kokarca tehlikesi de devam ediyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl özellikle Fatsa’da yaygın olarak ortaya çıkan kahverengi kokarca, bu sene Ordu’nun büyük bölümündeki bahçelerde ortaya çıkmaya başladı. Fındıkları çürüten ve ağır bir koku bırakan kokarca nedeniyle bazı üreticilerin fındıklarını toplamaktan vazgeçtiği konuşulurken, şimdi de bir başka iddia ortaya atıldı.  

Kokarcanın fındıkları çürütmesi sonucu risk almak istemeyen bazı tüccarların bu sene fındık alımı yapmayacakları konuşulmaya başlandı. Bu iddia doğruysa fındık sektörünün karşısındaki tehlikenin tahmin edilenden daha büyük olduğu ortaya çıkıyor.

Öte yandan Ordu’da 12 Ağustos Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 115 liradan işlem görmeye devam ediyor. Net fiyatı ise 109 lira 75 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 120 lira 38 kuruştan işlem görmeye başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.