FİSKOBİRLİK'İN 24 SAATTE ÖDEME SÖZÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 14.08.2024 - 01:26, Güncelleme: 14.08.2024 - 01:26 3549+ kez okundu.
 

FİSKOBİRLİK'İN 24 SAATTE ÖDEME SÖZÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Lütfü Bayraktar’ın 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Atakan Akça, “Siz kime hizmet ediyorsunuz?” dedi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar’ın Fiskobirlik’in fındık alımıyla ilgili yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bayraktar’ın TMO’nun 45 gün içerisinde yapılacak olan ödeme taahhüdüne karşı, Fiskobirlik’in 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Akça, bu yaklaşımın üreticilerin mağduriyetine yol açabileceğini vurguladı. Başkan Akça, Bayraktar’ın Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan TMO’nun ödeme süresi hakkında neden sessiz kaldığını sorguladı. Akça, “Sayın Lütfi Bayraktar, siz zannediyorum Siz AK Parti milletvekili olduğunuzu unuttunuz. TMO Tarım Bakanlığına bağlı, Tarım Bakanlığı da hükümete bağlı. Sizde hükümetin bir milletvekilisiniz. TMO 45 gün ödeme süresi açıkladığı zaman buna niye tepki göstermediniz? Bu durum, serbest piyasada fındık fiyatlarının düşmesine ve üreticilerin mağdur olmasına yol açacaktır niye demediniz?” şeklinde konuştu. Akça, Bayraktar’ın Fiskobirlik adına yaptığı açıklamaların etik olmadığını belirten Akça, “Fiskobirlik başkanı olarak 24 saatte ödeme yapacağız diye niçin açıklama yaptınız? Siz kime hizmet ediyorsunuz? Üreticiye mi, Fiskobirlik’in kurumlarına mı yoksa tekelci firmaların işbirlikçilerine mi?” diyerek Bayraktar’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. SİZ ÜRETİCİYİ SAVUNMAK ZORUNDASINIZ Akça, TMO’nun açıkladığı 45 günlük süreye ilk önce Bayraktar’ın tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Çünkü hep fındığı en iyi ben bilirim, fındığın profesörü benim diyorsunuz ya önce sizin müdahale etmeniz gerekirdi. Siz üreticiyi savunmak zorundasınız, ancak şu an yaptığınız açıklamalarla üreticinin yanında değil, başka çıkarların peşinde gibi görünüyorsunuz.” dedi.
Lütfü Bayraktar’ın 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Atakan Akça, “Siz kime hizmet ediyorsunuz?” dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar’ın Fiskobirlik’in fındık alımıyla ilgili yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bayraktar’ın TMO’nun 45 gün içerisinde yapılacak olan ödeme taahhüdüne karşı, Fiskobirlik’in 24 saat içinde ödeme yapacağını söylemesini eleştiren Akça, bu yaklaşımın üreticilerin mağduriyetine yol açabileceğini vurguladı.

Başkan Akça, Bayraktar’ın Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan TMO’nun ödeme süresi hakkında neden sessiz kaldığını sorguladı. Akça, “Sayın Lütfi Bayraktar, siz zannediyorum Siz AK Parti milletvekili olduğunuzu unuttunuz. TMO Tarım Bakanlığına bağlı, Tarım Bakanlığı da hükümete bağlı. Sizde hükümetin bir milletvekilisiniz. TMO 45 gün ödeme süresi açıkladığı zaman buna niye tepki göstermediniz? Bu durum, serbest piyasada fındık fiyatlarının düşmesine ve üreticilerin mağdur olmasına yol açacaktır niye demediniz?” şeklinde konuştu.

Akça, Bayraktar’ın Fiskobirlik adına yaptığı açıklamaların etik olmadığını belirten Akça, “Fiskobirlik başkanı olarak 24 saatte ödeme yapacağız diye niçin açıklama yaptınız? Siz kime hizmet ediyorsunuz? Üreticiye mi, Fiskobirlik’in kurumlarına mı yoksa tekelci firmaların işbirlikçilerine mi?” diyerek Bayraktar’a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

SİZ ÜRETİCİYİ SAVUNMAK ZORUNDASINIZ

Akça, TMO’nun açıkladığı 45 günlük süreye ilk önce Bayraktar’ın tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Çünkü hep fındığı en iyi ben bilirim, fındığın profesörü benim diyorsunuz ya önce sizin müdahale etmeniz gerekirdi. Siz üreticiyi savunmak zorundasınız, ancak şu an yaptığınız açıklamalarla üreticinin yanında değil, başka çıkarların peşinde gibi görünüyorsunuz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.