ORDULU EKONOMİST 183 DÖNÜM FINDIK BAHÇESİNİ SATIYOR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 23.08.2024 - 14:01, Güncelleme: 23.08.2024 - 14:04 11494+ kez okundu.
 

ORDULU EKONOMİST 183 DÖNÜM FINDIK BAHÇESİNİ SATIYOR

150 liraya mal edip 120 liraya satmanın akılla izahının olmadığını söyleyen Şinasi Kara, 183 dönüm fındık bahçesini satma kararı aldı.
Ordulu ekonomist ve yazar Şinasi Kara, fındıkçılığın artık kazanç getirmediğini belirterek, maliyetinin altında yapılan satışın hiçbir ekonomik akılla izah edilir bir durum olmadığını söyledi. Fındığın sahipsiz bir ürün olduğunu söyleyen Kara, “Bu yıl bir gerçeği fark ettim. Fındık üretimi kazanç getirmiyor. Getireceğe de benzemiyor.  El emeği ile yapılan tüm üretimler gibi, maliyeti yüksek. Satış açısından da sorunlar var. Fındık sahipsiz bir ürün. Toplam ihracat içerisindeki yeri yüzde birin altına düştü. 1980’den önce toplam ihracatın yarısı fındıktan geliyordu. Döviz ihtiyacı içindeki hükümetler mecburen sahip çıkıyordu.” “150 LİRAYA MAL ET, 120 LİRAYA SAT” Fındık üretiminin karlı bir üretim olmadığını söyleyen Kara, “Bu yıl çalışanlar fındığı bana 110 liraya adeta sattılar. Piyasada şu anda fındık 120 liraya alıcı buluyor. TMO nun fiyatı biraz yüksek, ama TMO ya fındık vermek her babayiğidin karı değil. 110 lira amele maliyetinin dışında patoz, gübre, ilaç, tırpanı da eklediğim zaman maliyet 150 lirayı buluyor. 150 ye mal et 120 ye sat. Böyle bir üretim bana hitap etmiyor. “183 DÖNÜM YERİ SATILIĞA ÇIKARDI” Yapılacak iki iş olduğunu söyleyen Şinasi Kara, “1. Bundan sonra fındık üretimi için para harcamayacağım. Kaderine bırakacağım. Buna ekonomik akıl izin vermiyor. 2. Satacağım. Benim fındık tarlası inşaata uygun bir mevkide ve 183 dönüm.  Müşteri olan varsa beni arayabilir.” 
150 liraya mal edip 120 liraya satmanın akılla izahının olmadığını söyleyen Şinasi Kara, 183 dönüm fındık bahçesini satma kararı aldı.

Ordulu ekonomist ve yazar Şinasi Kara, fındıkçılığın artık kazanç getirmediğini belirterek, maliyetinin altında yapılan satışın hiçbir ekonomik akılla izah edilir bir durum olmadığını söyledi.

Fındığın sahipsiz bir ürün olduğunu söyleyen Kara, “Bu yıl bir gerçeği fark ettim. Fındık üretimi kazanç getirmiyor. Getireceğe de benzemiyor.  El emeği ile yapılan tüm üretimler gibi, maliyeti yüksek. Satış açısından da sorunlar var. Fındık sahipsiz bir ürün. Toplam ihracat içerisindeki yeri yüzde birin altına düştü. 1980’den önce toplam ihracatın yarısı fındıktan geliyordu. Döviz ihtiyacı içindeki hükümetler mecburen sahip çıkıyordu.”

“150 LİRAYA MAL ET, 120 LİRAYA SAT”

Fındık üretiminin karlı bir üretim olmadığını söyleyen Kara, “Bu yıl çalışanlar fındığı bana 110 liraya adeta sattılar. Piyasada şu anda fındık 120 liraya alıcı buluyor. TMO nun fiyatı biraz yüksek, ama TMO ya fındık vermek her babayiğidin karı değil. 110 lira amele maliyetinin dışında patoz, gübre, ilaç, tırpanı da eklediğim zaman maliyet 150 lirayı buluyor. 150 ye mal et 120 ye sat. Böyle bir üretim bana hitap etmiyor.

“183 DÖNÜM YERİ SATILIĞA ÇIKARDI”

Yapılacak iki iş olduğunu söyleyen Şinasi Kara, “1. Bundan sonra fındık üretimi için para harcamayacağım. Kaderine bırakacağım. Buna ekonomik akıl izin vermiyor. 2. Satacağım. Benim fındık tarlası inşaata uygun bir mevkide ve 183 dönüm.  Müşteri olan varsa beni arayabilir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.