ORDU'DA TOPLAM 16 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

Ekonomi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.10.2024 - 11:04, Güncelleme: 02.10.2024 - 11:04 2643 kez okundu.
 

ORDU'DA TOPLAM 16 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

Ordu’da küçükbaş hayvan ile kuzu başına 40 TL, arıcılıkta arılı kovan başına 20 TL olmak üzere toplam 16 milyon TL ödeneceği belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucu “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanan Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin belgelerinin takdimi için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi Aldı Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmeliğe göre, örgütlerin kurumsal yapısı, genel faaliyetleri, mali durumu, organlarının nitelikleri, pazarlama gücü, tanıtım faaliyetleri, sosyal faaliyetleri gibi önemli kriterler göz önünde bulundurulup 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu, Türkiye’de faaliyet gösteren 11 bin civarındaki tarımsal örgütten başvuru yaparak 60 ve üzeri puan alan 105 tarımsal amaçlı örgütün, “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazandığını ve bunlardan ikisinin de İlimizde bulunduğunu kaydetti. İl Müdürü Kemal Yılmaz, bu belgeyi alan örgütlerin tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, kredi kullanımında faiz indirimi, organizasyonlara davet ve karar alma süreçlerine katılım gibi önemli avantajlardan faydalanabileceklerini belirtti. 16 Milyon TL İlave Destekleme Ödemesi Yapılacak İl Müdürü; Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu yeni hayvancılık destekleme modelinde bu örgütlere üye olan üreticilere; normal desteklemelere ilave olarak Küçükbaş hayvancılıkta oğlak ve kuzu başına 40 TL, arıcılıkta arılı kovan başına 20 TL ödeme yapılacağını ve İl genelinde üreticilerin toplam 16 milyon civarında ilave destekleme ödemesi alacağını ifade etti. İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; Ordu İli Arıcılar Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğimizi Birinci Derece Tarımsal Örgüt olması sebebiyle tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.
Ordu’da küçükbaş hayvan ile kuzu başına 40 TL, arıcılıkta arılı kovan başına 20 TL olmak üzere toplam 16 milyon TL ödeneceği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucu “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanan Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin belgelerinin takdimi için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi Aldı

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmeliğe göre, örgütlerin kurumsal yapısı, genel faaliyetleri, mali durumu, organlarının nitelikleri, pazarlama gücü, tanıtım faaliyetleri, sosyal faaliyetleri gibi önemli kriterler göz önünde bulundurulup 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu, Türkiye’de faaliyet gösteren 11 bin civarındaki tarımsal örgütten başvuru yaparak 60 ve üzeri puan alan 105 tarımsal amaçlı örgütün, “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazandığını ve bunlardan ikisinin de İlimizde bulunduğunu kaydetti.

İl Müdürü Kemal Yılmaz, bu belgeyi alan örgütlerin tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, kredi kullanımında faiz indirimi, organizasyonlara davet ve karar alma süreçlerine katılım gibi önemli avantajlardan faydalanabileceklerini belirtti.

16 Milyon TL İlave Destekleme Ödemesi Yapılacak

İl Müdürü; Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu yeni hayvancılık destekleme modelinde bu örgütlere üye olan üreticilere; normal desteklemelere ilave olarak Küçükbaş hayvancılıkta oğlak ve kuzu başına 40 TL, arıcılıkta arılı kovan başına 20 TL ödeme yapılacağını ve İl genelinde üreticilerin toplam 16 milyon civarında ilave destekleme ödemesi alacağını ifade etti.

İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; Ordu İli Arıcılar Birliği ve Ordu İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğimizi Birinci Derece Tarımsal Örgüt olması sebebiyle tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.