10 YAŞINDAKİ KADİR EFE İHMALLER KURBANI MI ?

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 03.10.2024 - 20:41, Güncelleme: 03.10.2024 - 20:41 3800 kez okundu.
 

10 YAŞINDAKİ KADİR EFE İHMALLER KURBANI MI ?

Seyit Torun, Gölköy’ün Kadir Efe’nin ölümüne neden olan telefon direği için olaydan aylar önce şikayette bulunulmasına rağmen önlem alınmadığını söyledi.
12 Mayıs’ta Ordu’nun Gölköy İlçesine Sarıca Mahallesi'nde 10 yaşındaki Kadir Efe Kayhan, kuzeni Yusuf ile akşam saat 6 sularında evlerinin yanındaki bahçeye hayvanlara bakmaya gidiyorlar. O gün hava rüzgârlı ve çocuklar eve döndüğü esnada telefon direğinin rüzgârın etkisiyle yıkılması sonucu Kadir Efe direğin altında kalıyor. Olay yerine çağrılan ambulansın gecikmesi üzerine ailesi kendi imkanlarıyla Kadir Efe'yi Gölköy Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Buradaki müdahalenin ardından Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kadir Efe, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.. Yaşanan bu acı olay sonrası bir açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Kadir Efe’nin kadere yenik düşmediğini, ihmaller ve hatalar zinciri sonrasında hayatını kaybettiğini savundu. Kadir Efe’nin ihmaller ve hatalar zincirinin sonucu olarak hayattan koparıldığını söyleyen Torun, “Elim olaydan aylar önce bu telefon direklerinin sağlam olmadığı, her an yıkılabileceği ve önlem alınması talebi CİMER üzerinden ilgili makamlara iletilmiş ancak arıza giderilmemiş. CİMER söz konusu şikâyete 6 ay sonra Kadir Efe hayatını kaybettikten sonra cevap vermiş. Olaydan sadece Türk Telekom sorumlu tutulurken devrilen hat üzerinden internet hizmeti veren taşeron firma ve arıza şikâyeti üzerine müdahale etmesi gereken teknik ekip hakkında hiçbir işlem yapılmamış. Türk Telekom’da bölge sorumlusu olarak görev yapan bir kişi tutuklanmış ancak daha duruşma yapılmadan serbest bırakılmış.” “BU KAZA MI, CİNAYET Mİ?” Bunun kaza mı, cinayet mi herkesin bu soruyu sormasını isteyen Torun, “Şimdi lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin bu bir kaza mıdır? Cinayet midir? Olayın oluşumunda dahli olan çok sayıda insanların hiçbiri mi yargılanmayı hak etmiyor? Bizler için değil, kendi vicdanınız için değil Kadir Efe’nin 14 yaşındaki ablası Yağmur için cevap verin, Kadir Efemizin acılı annesi Tülay Hanım ve Babası Şenol Bey için cevap verin. Çok sevdiği Galatasaray’ın bir daha hiçbir maçını izleyemeyecek olan Kadir Efe için cevap verin! Sağlık çalışanları akın akın yurtdışına kaçarken ben doktor olmak istiyorum diyen 10 yaşındaki Kadir Efe’yi hayal edin!” “ZAMANINDA MÜDAHALE ETMEYENLER DE SORUMLU!” Kadir Efe için adalet istediğini söyleyen Torun, “Toplum hassasiyeti ile gündemde kalan Çorlu Tren Faciasından farklı bir dram değildir Gölköy’de kaybettiğimiz Kadir Efe! Vicdan sahibi milyonlara sesleniyoruz! Telefon direklerini ilgili yönetmeliğe uygun dikmeyenler de, yapılan işi denetlemeyenler de, CİMER üzerinden yapılan şikayete zamanında müdahale etmeyenler de sorumludur! Kadir Efe için adalet İstiyoruz! sorumluların tamamının yargı önünde hesap vermesini istiyoruz!” 
Seyit Torun, Gölköy’ün Kadir Efe’nin ölümüne neden olan telefon direği için olaydan aylar önce şikayette bulunulmasına rağmen önlem alınmadığını söyledi.

12 Mayıs’ta Ordu’nun Gölköy İlçesine Sarıca Mahallesi'nde 10 yaşındaki Kadir Efe Kayhan, kuzeni Yusuf ile akşam saat 6 sularında evlerinin yanındaki bahçeye hayvanlara bakmaya gidiyorlar. O gün hava rüzgârlı ve çocuklar eve döndüğü esnada telefon direğinin rüzgârın etkisiyle yıkılması sonucu Kadir Efe direğin altında kalıyor.

Olay yerine çağrılan ambulansın gecikmesi üzerine ailesi kendi imkanlarıyla Kadir Efe'yi Gölköy Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Buradaki müdahalenin ardından Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kadir Efe, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti..

Yaşanan bu acı olay sonrası bir açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Kadir Efe’nin kadere yenik düşmediğini, ihmaller ve hatalar zinciri sonrasında hayatını kaybettiğini savundu.

Kadir Efe’nin ihmaller ve hatalar zincirinin sonucu olarak hayattan koparıldığını söyleyen Torun, “Elim olaydan aylar önce bu telefon direklerinin sağlam olmadığı, her an yıkılabileceği ve önlem alınması talebi CİMER üzerinden ilgili makamlara iletilmiş ancak arıza giderilmemiş. CİMER söz konusu şikâyete 6 ay sonra Kadir Efe hayatını kaybettikten sonra cevap vermiş. Olaydan sadece Türk Telekom sorumlu tutulurken devrilen hat üzerinden internet hizmeti veren taşeron firma ve arıza şikâyeti üzerine müdahale etmesi gereken teknik ekip hakkında hiçbir işlem yapılmamış. Türk Telekom’da bölge sorumlusu olarak görev yapan bir kişi tutuklanmış ancak daha duruşma yapılmadan serbest bırakılmış.”

“BU KAZA MI, CİNAYET Mİ?”

Bunun kaza mı, cinayet mi herkesin bu soruyu sormasını isteyen Torun, “Şimdi lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin bu bir kaza mıdır? Cinayet midir? Olayın oluşumunda dahli olan çok sayıda insanların hiçbiri mi yargılanmayı hak etmiyor? Bizler için değil, kendi vicdanınız için değil Kadir Efe’nin 14 yaşındaki ablası Yağmur için cevap verin, Kadir Efemizin acılı annesi Tülay Hanım ve Babası Şenol Bey için cevap verin. Çok sevdiği Galatasaray’ın bir daha hiçbir maçını izleyemeyecek olan Kadir Efe için cevap verin! Sağlık çalışanları akın akın yurtdışına kaçarken ben doktor olmak istiyorum diyen 10 yaşındaki Kadir Efe’yi hayal edin!”

“ZAMANINDA MÜDAHALE ETMEYENLER DE SORUMLU!”

Kadir Efe için adalet istediğini söyleyen Torun, “Toplum hassasiyeti ile gündemde kalan Çorlu Tren Faciasından farklı bir dram değildir Gölköy’de kaybettiğimiz Kadir Efe! Vicdan sahibi milyonlara sesleniyoruz! Telefon direklerini ilgili yönetmeliğe uygun dikmeyenler de, yapılan işi denetlemeyenler de, CİMER üzerinden yapılan şikayete zamanında müdahale etmeyenler de sorumludur! Kadir Efe için adalet İstiyoruz! sorumluların tamamının yargı önünde hesap vermesini istiyoruz!” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.