ORDU'DA KOKARCANIN GİRDİĞİ EVDE KORKUTAN MANZARA

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 06.10.2024 - 00:03, Güncelleme: 06.10.2024 - 00:03 2584 kez okundu.
 

ORDU'DA KOKARCANIN GİRDİĞİ EVDE KORKUTAN MANZARA

Kokarca istilasının önü alınamıyor. Ordu’da sadece 2 gün önce ilaçlanan evin zemini ve duvarları adeta kokarcadan gözükmez halde.
Ordu’da fındık üreticilerinin en büyük belası olan kokarcayla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Özelikle havaların serinlemesiyle birlikte Kahverengi Kokarca zararlısı tarım alanlarından köylerde boş olan evler başta olmak üzere samanlık ve serender gibi korunaklı alanlara geçmeye çalışıyor. Son olarak Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Karacaömer Mahallesinden bir üretici, evini ilaçlayalı 2 gün olduğunu ve 2 gün sonra evine gittiğinde evinin her yerinde ölü kokarcalarla karşılaştığını, öyle ki kokarcalar yüzünden evde ayak basacak bir yer bulmakta güçlük çektiğini söylüyor. Öte yandan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler hakkında uyarılarda bulundu. Kışı geçirmek için evlere, çatı aralarına, odunluklara hareket eden ve kentsel bir zararlı olarak karşımıza çıkan kahverengi kokarcanın toplu olarak kışlamaya geçmesinin avantaja dönüştürülmesi gerektiğini belirten Giresun fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, zararlının 2025 yılında tarımsal alanlara geçişini azaltmak için görüldükleri yerde imha edilmeleri gerektiğini bildirdi. Kahverengi kokarcaların ezilmesi veya ağzı kapalı kaplarda ölünceye kadar bekletilmesi gerektiğini vurgulayan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, zararlının kapalı alanlara girişini önlemek için pencere ve kapıların kapalı tutulması ve delik ve çatlakların onarılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Kokarca istilasının önü alınamıyor. Ordu’da sadece 2 gün önce ilaçlanan evin zemini ve duvarları adeta kokarcadan gözükmez halde.

Ordu’da fındık üreticilerinin en büyük belası olan kokarcayla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Özelikle havaların serinlemesiyle birlikte Kahverengi Kokarca zararlısı tarım alanlarından köylerde boş olan evler başta olmak üzere samanlık ve serender gibi korunaklı alanlara geçmeye çalışıyor.

Son olarak Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Karacaömer Mahallesinden bir üretici, evini ilaçlayalı 2 gün olduğunu ve 2 gün sonra evine gittiğinde evinin her yerinde ölü kokarcalarla karşılaştığını, öyle ki kokarcalar yüzünden evde ayak basacak bir yer bulmakta güçlük çektiğini söylüyor.

Öte yandan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler hakkında uyarılarda bulundu. Kışı geçirmek için evlere, çatı aralarına, odunluklara hareket eden ve kentsel bir zararlı olarak karşımıza çıkan kahverengi kokarcanın toplu olarak kışlamaya geçmesinin avantaja dönüştürülmesi gerektiğini belirten Giresun fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, zararlının 2025 yılında tarımsal alanlara geçişini azaltmak için görüldükleri yerde imha edilmeleri gerektiğini bildirdi.

Kahverengi kokarcaların ezilmesi veya ağzı kapalı kaplarda ölünceye kadar bekletilmesi gerektiğini vurgulayan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, zararlının kapalı alanlara girişini önlemek için pencere ve kapıların kapalı tutulması ve delik ve çatlakların onarılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.