HER AKŞAM AYNI SAATTE ZİYARETE GELİYOR

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 07.10.2024 - 09:54, Güncelleme: 07.10.2024 - 09:54 4775 kez okundu.
 

HER AKŞAM AYNI SAATTE ZİYARETE GELİYOR

Ordu’da geçen yıl gittiği evdeki ailenin gösterdiği ilgiyi unutmayan tilki, her gece aynı saatte aileyi ziyarete gelip vefasını gösteriyor.
Ordu’nun Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası Kabadüz Obasında yaylacılık yapan 70 yaşındaki Telat Öner adlı emekli öğretmen gecen yıl yavru iken yayladaki evinin önünde beslediği tilki bu yılda yine vefa göstererek gece geç saatlerde aynı evi her akşam ziyaret ediyor. Yaylacılar havalarında soğumasıyla yaylaları terk etmeye başladı. Tilki ile adeta arkadaş olan Telat Öner,  “Herkes yayladan göç etmeye başladı. Fakat biz tilki için yayladan gitmemizi uzattık. Bir süre daha yaylada kalacağız. Tilkiyi yalnız bırakmayacağız” diyerek yayladan dönüşünü uzattı. Ahmet BAYRAK/ Ordu
Ordu’da geçen yıl gittiği evdeki ailenin gösterdiği ilgiyi unutmayan tilki, her gece aynı saatte aileyi ziyarete gelip vefasını gösteriyor.

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası Kabadüz Obasında yaylacılık yapan 70 yaşındaki Telat Öner adlı emekli öğretmen gecen yıl yavru iken yayladaki evinin önünde beslediği tilki bu yılda yine vefa göstererek gece geç saatlerde aynı evi her akşam ziyaret ediyor.

Yaylacılar havalarında soğumasıyla yaylaları terk etmeye başladı. Tilki ile adeta arkadaş olan Telat Öner,  “Herkes yayladan göç etmeye başladı. Fakat biz tilki için yayladan gitmemizi uzattık. Bir süre daha yaylada kalacağız. Tilkiyi yalnız bırakmayacağız” diyerek yayladan dönüşünü uzattı. Ahmet BAYRAK/ Ordu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.