FİSKOBİRLİK YENİ FINDIK FİYATI AÇIKLADI

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 07.10.2024 - 10:26, Güncelleme: 07.10.2024 - 10:26 4724 kez okundu.
 

FİSKOBİRLİK YENİ FINDIK FİYATI AÇIKLADI

Tartışmaların odağındaki Fiskobirlik, yeni fındık fiyatı açıkladı. Serbest piyasadaki artışın ardından Fiskobirlik ortaklarından 120 liraya fındık alacak.
Üretici kuruluşu olarak kurulan ancak son yıllarda bu vasfından uzaklaşan açıkladığı Fiskobirlik fındık alım fiyatını güncelledi. Serbest piyasadaki artıştan sonra Fiskobirlik tarafından bu sabah yeni bir fiyat açıklaması daha geldi. Buna göre Fiskobirlik'in tarafından yapılan fındık fiyatları şöyle denildi; Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 113.00 ₺'dir Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortak Dışı Fındık Fiyatı 111.00 ₺'dir Levant Kalite Kabuklu Çakıldak Fındık Ortaklara Fiyatı 120,00 ₺'dir Levant Kalite Kabuklu Çakıldak Fındık Ortak Dışı 118,00 ₺'dir Ancak Fiskobirlik'in açıkladığı yeni fındık fiyatı yine TMO tarafından açıklanan Levant Kalite Kabuklu Fındık için 132 TL fiyatın altında kaldı. Bu durum da fındık üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı. Fiskobirlik'in TMO'nun altında tüccarın fiyatına eşit fiyat açıklaması tartışma yaratırken, kendi ortağından bile düşük fiyatta fındık almasına bir anlam verilemedi. Buda Fiskobirlik kimin yanında sorularının sorulmasına neden oldu.
Tartışmaların odağındaki Fiskobirlik, yeni fındık fiyatı açıkladı. Serbest piyasadaki artışın ardından Fiskobirlik ortaklarından 120 liraya fındık alacak.

Üretici kuruluşu olarak kurulan ancak son yıllarda bu vasfından uzaklaşan açıkladığı Fiskobirlik fındık alım fiyatını güncelledi. Serbest piyasadaki artıştan sonra Fiskobirlik tarafından bu sabah yeni bir fiyat açıklaması daha geldi.

Buna göre Fiskobirlik'in tarafından yapılan fındık fiyatları şöyle denildi;

Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 113.00 ₺'dir

Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortak Dışı Fındık Fiyatı 111.00 ₺'dir

Levant Kalite Kabuklu Çakıldak Fındık Ortaklara Fiyatı 120,00 ₺'dir

Levant Kalite Kabuklu Çakıldak Fındık Ortak Dışı 118,00 ₺'dir

Ancak Fiskobirlik'in açıkladığı yeni fındık fiyatı yine TMO tarafından açıklanan Levant Kalite Kabuklu Fındık için 132 TL fiyatın altında kaldı. Bu durum da fındık üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Fiskobirlik'in TMO'nun altında tüccarın fiyatına eşit fiyat açıklaması tartışma yaratırken, kendi ortağından bile düşük fiyatta fındık almasına bir anlam verilemedi. Buda Fiskobirlik kimin yanında sorularının sorulmasına neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.