BAŞKAN GÜLER: KURUL KALESİ GÖBEKLİTEPE GİBİ OLACAK

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 12.10.2024 - 23:57, Güncelleme: 12.10.2024 - 23:57 1852 kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER: KURUL KALESİ GÖBEKLİTEPE GİBİ OLACAK

Başkan Hilmi Güler, “Kurul Kalesi'ni Göbeklitepe gibi ziyaretçi akınına uğrayacak bir çekim merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arkeolojik kazıların devam ettiği, başta Ana Tanrıça Kibele heykeli olmak üzere çok sayıda tarihi eserin çıktığı 2 bin 300 yıllık tarihi geçmişi olan Kurul Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi aldığını söyleyen Güler, “Karadeniz Bölgesi'nin ilk arkeolojik kazı alanı olan 6. Mithridates dönemine ait, Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eserin bulunduğu 2300 yıllık Kurul Kalesi’ndeki çalışmaları, Kazı Başkanı Arkeolog Prof. Dr. Yücel Şenyurt ile yerinde inceledik.” Kurul Kalesi’ni turizme kazandırma çabası içinde olduklarını söyleyen Güler, “Heykellerin yanı sıra demir, seramik, çanak, çömlek, mızrak, ok ucu, balta, hançer, silah, süs eşyaları, demirci örsü ve küp gibi binlerce eserin gün yüzüne çıkarıldığı Kurul Kalesini arkeoloji, tarih, kültür ve dağcılık sporu yapmaya elverişli alanlarıyla önemli bir çekim merkezi haline getirmek için Prof. Dr. Yücel Şenyurt hocamızın fikirlerine önem veriyor, gösterdiği hedefe doğru adımlarımızı atıyoruz.” “KURUL KALESİ GÖBEKLİTEPE GİBİ OLACAK” İnsanlığın başladığı yer olarak kabul edilen Göbeklite’yi örnek aldıklarını söyleyen Başkan Hilmi Güler, “Kurul Kalesi'ni Göbeklitepe gibi ziyaretçi akınına uğrayacak bir çekim merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Başkan Hilmi Güler, “Kurul Kalesi'ni Göbeklitepe gibi ziyaretçi akınına uğrayacak bir çekim merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arkeolojik kazıların devam ettiği, başta Ana Tanrıça Kibele heykeli olmak üzere çok sayıda tarihi eserin çıktığı 2 bin 300 yıllık tarihi geçmişi olan Kurul Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi aldığını söyleyen Güler, “Karadeniz Bölgesi'nin ilk arkeolojik kazı alanı olan 6. Mithridates dönemine ait, Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eserin bulunduğu 2300 yıllık Kurul Kalesi’ndeki çalışmaları, Kazı Başkanı Arkeolog Prof. Dr. Yücel Şenyurt ile yerinde inceledik.”

Kurul Kalesi’ni turizme kazandırma çabası içinde olduklarını söyleyen Güler, “Heykellerin yanı sıra demir, seramik, çanak, çömlek, mızrak, ok ucu, balta, hançer, silah, süs eşyaları, demirci örsü ve küp gibi binlerce eserin gün yüzüne çıkarıldığı Kurul Kalesini arkeoloji, tarih, kültür ve dağcılık sporu yapmaya elverişli alanlarıyla önemli bir çekim merkezi haline getirmek için Prof. Dr. Yücel Şenyurt hocamızın fikirlerine önem veriyor, gösterdiği hedefe doğru adımlarımızı atıyoruz.”

KURUL KALESİ GÖBEKLİTEPE GİBİ OLACAK”

İnsanlığın başladığı yer olarak kabul edilen Göbeklite’yi örnek aldıklarını söyleyen Başkan Hilmi Güler, “ Kurul Kalesi'ni Göbeklitepe gibi ziyaretçi akınına uğrayacak bir çekim merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.