ORDU SINIRINDAKİ KARAGÖL'E YILIN İLK KAR'I YAĞDI

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 17.10.2024 - 10:56, Güncelleme: 17.10.2024 - 10:56 3592 kez okundu.
 

ORDU SINIRINDAKİ KARAGÖL'E YILIN İLK KAR'I YAĞDI

Meteorolojinin yaptığı uyarının ardından yağışlı havanın gelmesinin ardından Ordu-Giresun sınırında bulunan Karagöl’e de mevsimin kar’ı yağdı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün itibariyle Ordu ile birlikte yurdun kuzey ve doğu kesimleri için yaptığı soğuk ve yağışlı hava uyarısının ardından bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olurken, Karadeniz yaylalarına da mevsimin ilk kar yağışı da görüldü. Mevsimin ilk kar yağışının görüldüğü yerlerin başında Ordu Giresun sınırında bulunan Giresun’un Bulancak ilçesi sınırları içindeki 3107 metre rakımda bulunan Karagöl Yaylası da yer alıyor. Ayrıca Eğribel, Sisdağı, Kadırga, Kazıkbeli yaylalarında da kar yağışı görüldü. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmede yağışlı hava Ordu genelinde de etkili olurken, başta Çambaşı Yaylası olmak üzere Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde de Cuma gününden itibaren kar yağışının görülmesi bekleniyor. Kar yağışının da görülmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecelerde düşerken, 20 derecelerden 10 dereceye ve özellikle akşamları tek haneli derecelere kadar düşmesi bekleniyor.   ORDU VALİLİĞİ DE UYARDI Öte yandan Ordu Valiliği de yaptığı açıklamada beklenen yağışlar nedeniyle olası olabilecek olumsuzluklara karşılık vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Valilik açıklamasında şöyle denildi; Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ilimizin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli ( 51-75 kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. İlgililere ve vatandaşlarımıza önemle duyurulur.
Meteorolojinin yaptığı uyarının ardından yağışlı havanın gelmesinin ardından Ordu-Giresun sınırında bulunan Karagöl’e de mevsimin kar’ı yağdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün itibariyle Ordu ile birlikte yurdun kuzey ve doğu kesimleri için yaptığı soğuk ve yağışlı hava uyarısının ardından bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olurken, Karadeniz yaylalarına da mevsimin ilk kar yağışı da görüldü.

Mevsimin ilk kar yağışının görüldüğü yerlerin başında Ordu Giresun sınırında bulunan Giresun’un Bulancak ilçesi sınırları içindeki 3107 metre rakımda bulunan Karagöl Yaylası da yer alıyor. Ayrıca Eğribel, Sisdağı, Kadırga, Kazıkbeli yaylalarında da kar yağışı görüldü.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmede yağışlı hava Ordu genelinde de etkili olurken, başta Çambaşı Yaylası olmak üzere Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde de Cuma gününden itibaren kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Kar yağışının da görülmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecelerde düşerken, 20 derecelerden 10 dereceye ve özellikle akşamları tek haneli derecelere kadar düşmesi bekleniyor.  

ORDU VALİLİĞİ DE UYARDI

Öte yandan Ordu Valiliği de yaptığı açıklamada beklenen yağışlar nedeniyle olası olabilecek olumsuzluklara karşılık vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Valilik açıklamasında şöyle denildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ilimizin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli ( 51-75 kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. İlgililere ve vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.