ORDU'DAKİ KURTARMA OPERASYONU NEFES KESTİ

Sağlık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 26.10.2024 - 10:20, Güncelleme: 26.10.2024 - 10:20 1134 kez okundu.
 

ORDU'DAKİ KURTARMA OPERASYONU NEFES KESTİ

Her geçen gün büyüyen Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, düzenlediği kurtarma tatbikatında gösterdiği başarıyla dikkat çekti.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 2024 yılı faaliyet planı kapsamında 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında UMKE İl Tatbikatı gerçekleştirildi. Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Emrah Çelenk, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Sert, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Aydın, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emre Şengün ve Sağlık yöneticileri ile birlikte kampa katıldı. Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, kamp alanını ziyaret ederek eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen başta Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül olmak üzere Ordu UMKE ekibine teşekkür ederek başarı dileğinde bulundu. Tüzün burada yaptığı konuşmada, “Olası afetlere müdahale etmek için Bakanlığımız bünyesinde görev yapan sağlık personelinin gönüllülük esasına göre dahil olduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Burada altını çizmek istediğim bir husus var. UMKE sistemi gönüllülük esasına göre kurulmuştur. Fedakarca görevlerini ifa eden sağlık personelimiz, bu asli görevlerinin yanında olası afetlerde insanlarımıza hizmet vermek için UMKE gönüllülerine katılıyor. Geçtiğimiz yıl içinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bize bir kez daha gösterdi ki, afetlere hazır olmak zorundayız. İnşallah sizlere ihtiyaç duyacağımız afetler hiç olmaz ama ihtiyaç duyulduğu zamanlarda görev almaktan çekinmeyeceğinizi bilmek de bizlere güç veriyor.” dedi. Tüzün, eğitimlere katkılarından dolayı Ordu İl AFAD Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerine, UMKE Eğitimcileri ve UMKE gönüllülerine teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 26 UMKE gönüllüsü personel ve 5 eğitmenin katılımı ile gerçekleşen kamp süresince personellerimizin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve tatbikatlar yapıldı. Tatbikatlar sırasında İl AFAD Müdürlüğü de katılım sağladı.
Her geçen gün büyüyen Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, düzenlediği kurtarma tatbikatında gösterdiği başarıyla dikkat çekti.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 2024 yılı faaliyet planı kapsamında 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında UMKE İl Tatbikatı gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Emrah Çelenk, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Sert, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Aydın, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emre Şengün ve Sağlık yöneticileri ile birlikte kampa katıldı.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, kamp alanını ziyaret ederek eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen başta Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül olmak üzere Ordu UMKE ekibine teşekkür ederek başarı dileğinde bulundu. Tüzün burada yaptığı konuşmada, “Olası afetlere müdahale etmek için Bakanlığımız bünyesinde görev yapan sağlık personelinin gönüllülük esasına göre dahil olduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Burada altını çizmek istediğim bir husus var. UMKE sistemi gönüllülük esasına göre kurulmuştur. Fedakarca görevlerini ifa eden sağlık personelimiz, bu asli görevlerinin yanında olası afetlerde insanlarımıza hizmet vermek için UMKE gönüllülerine katılıyor. Geçtiğimiz yıl içinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bize bir kez daha gösterdi ki, afetlere hazır olmak zorundayız. İnşallah sizlere ihtiyaç duyacağımız afetler hiç olmaz ama ihtiyaç duyulduğu zamanlarda görev almaktan çekinmeyeceğinizi bilmek de bizlere güç veriyor.” dedi. Tüzün, eğitimlere katkılarından dolayı Ordu İl AFAD Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerine, UMKE Eğitimcileri ve UMKE gönüllülerine teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

26 UMKE gönüllüsü personel ve 5 eğitmenin katılımı ile gerçekleşen kamp süresince personellerimizin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve tatbikatlar yapıldı. Tatbikatlar sırasında İl AFAD Müdürlüğü de katılım sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.