KAHVERENGİ KOKARCAYA KARŞI TUZAKLAR KURULDU

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 26.04.2024 - 16:58, Güncelleme: 26.04.2024 - 16:58 3531+ kez okundu.
 

KAHVERENGİ KOKARCAYA KARŞI TUZAKLAR KURULDU

Fındığın baş belası olan kahverengi kokarcaya karşı Ordu Tarım Müdürlüğü tarafından bahçelere funnel tuzaklar asılmaya başlandı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, başta fındık olmak üzere tarım ürünlerinin baş belası haline gelen kahverengi kokarcaya karşı başlattığı mücadele aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda bahçelere asılmaya başlanan funnel tuzaklarla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi; Ülkemizde varlığı ilk defa 2017 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlıdır. Fındığın önemli zararlılarından olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca ile mücadele yöntemlerinden biri de biyoteknik mücadeledir. Biyoteknik mücadele çalışmalarında kullanılan, içerisinde Bakanlığımızca ruhsatlandırılan feromonlar bulunan, koordinatör enstitü olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen funnel tuzaklar asılmaya başlanmıştır. Zararlının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde funnel tuzak ile kışlaklardan çıkmaya başlayan zararlıların takibi ve toplanarak imha edilmesi amaçlanmaktadır.
Fındığın baş belası olan kahverengi kokarcaya karşı Ordu Tarım Müdürlüğü tarafından bahçelere funnel tuzaklar asılmaya başlandı.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, başta fındık olmak üzere tarım ürünlerinin baş belası haline gelen kahverengi kokarcaya karşı başlattığı mücadele aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda bahçelere asılmaya başlanan funnel tuzaklarla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi;

Ülkemizde varlığı ilk defa 2017 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlıdır.

Fındığın önemli zararlılarından olan ve ilimizin bazı bölgelerinde yoğun olarak görülen Kahverengi Kokarca ile mücadele yöntemlerinden biri de biyoteknik mücadeledir. Biyoteknik mücadele çalışmalarında kullanılan, içerisinde Bakanlığımızca ruhsatlandırılan feromonlar bulunan, koordinatör enstitü olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen funnel tuzaklar asılmaya başlanmıştır. Zararlının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde funnel tuzak ile kışlaklardan çıkmaya başlayan zararlıların takibi ve toplanarak imha edilmesi amaçlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.