MİRAY'IN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ÖĞRETMEN ASLİ KUSURLU BULUNDU

Yaşam (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 10.10.2024 - 21:49, Güncelleme: 10.10.2024 - 21:49 3593 kez okundu.
 

MİRAY'IN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ÖĞRETMEN ASLİ KUSURLU BULUNDU

Ordu’da 2 Eylül’de okulun ilk gününde 7 yaşındaki Miray’a okul bahçesinde otomobiliyle çarparak ölümüne neden öğretmen, asli kusurlu bulundu.
2 Eylül 2024 Pazartesi günü Ordu'nun Altınordu ilçesi Gazi İlk ve Ortaokulu'nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda uyum haftasında okula gelen 1. Sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Miray Arslan’ı okulun bahçesinde otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya öğretmen Banu Kaya, sanık sıfatı ile katıldığı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Efirli E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. İlk duruşmada verdiği ifadeyi tekrarlayan Öğretmen Banu Kaya, “Öyle bir şey olduğu için çok üzgünüm. Ben de o ailenin yerinde olabilirdim. Her iki taraf için de zor. Çocuklarım okuyor, bana ihtiyaçları var. Tahliyemi talep ederim, takdir sizin.” ifadelerine yer verdi. ASLİ KUSURLU BULUNDU Miray'ın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olay kapsamında hazırlanan savcılık mütalaasında, “Okul bahçesinde görüş kısıtlılığına rağmen kontrolsüzce sağa dönüş yaparak manevra alanında bulunan yayayı fark edememiştir. Olayda dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleriyle asli kusurludur.” ifadeleri yer alırken tutuklu beden eğitimi öğretmeninin "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasını istendi. Mahkeme heyeti öğretmen Banu Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Ekim 2024 Perşembe gününe erteledi.
Ordu’da 2 Eylül’de okulun ilk gününde 7 yaşındaki Miray’a okul bahçesinde otomobiliyle çarparak ölümüne neden öğretmen, asli kusurlu bulundu.

2 Eylül 2024 Pazartesi günü Ordu'nun Altın ordu ilçesi Gazi İlk ve Ortaokulu'nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda uyum haftasında okula gelen 1. Sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Miray Arslan’ı okulun bahçesinde otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya öğretmen Banu Kaya, sanık sıfatı ile katıldığı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Efirli E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

İlk duruşmada verdiği ifadeyi tekrarlayan Öğretmen Banu Kaya, “Öyle bir şey olduğu için çok üzgünüm. Ben de o ailenin yerinde olabilirdim. Her iki taraf için de zor. Çocuklarım okuyor, bana ihtiyaçları var. Tahliyemi talep ederim, takdir sizin.” ifadelerine yer verdi.

ASLİ KUSURLU BULUNDU

Miray'ın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olay kapsamında hazırlanan savcılık mütalaasında, “Okul bahçesinde görüş kısıtlılığına rağmen kontrolsüzce sağa dönüş yaparak manevra alanında bulunan yayayı fark edememiştir. Olayda dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleriyle asli kusurludur.” ifadeleri yer alırken tutuklu beden eğitimi öğretmeninin "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasını istendi.

Mahkeme heyeti öğretmen Banu Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Ekim 2024 Perşembe gününe erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.