NİSAN AYINDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMİ GEÇTİ
NİSAN AYINDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMİ GEÇTİ
Soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürdüğü Ordu'da Nisan ayının nerdeyse ortasına geldiğimiz günlerde kar kalınlığı 30 santime ulaştı, okullar tatil oldu.
Ordu, dünden beri yağışlı havanın etkisi altında kalıyor. Orta ve yüksek kesimlerde aniden yağan kar’a hazırlıksız yakalananlar özellikle trafikte zor anlar yaşarken, birçok araç yolda kaldı. Kar nedeniyle yolda kalan araçlara ekipler yardım ederek kurtardı. Yine Korgan Fatsa yolu arpalık mevkiinde ağaç yola devrildi.
Akkuş, Aybastı, Kabadüz, Gölköy, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey gibi ilçelerinde kar yağışı etkisini göstermeye devam ederken, Kabadüz’ün 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda da kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Bölgede kar yağışı devam ediyor. Hava sıcaklıkları da il genelinde 2 dereceye kadar düştü.
OKULLAR TATİL OLDU
Kar Yağışının etkili olduğu ilçelerden Gölköy'de eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Gölköy'de okullar 10 Nisan Perşembe günü tatil oldu. Soğuk ve yağışlı havanın Ordu'da hafta sonundan itibaren itibaren etkisini kaybetmesi bekleniliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.