ORDU'DA ‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ

Ekonomi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 24.10.2024 - 15:06, Güncelleme: 24.10.2024 - 15:06 356 kez okundu.
 

ORDU'DA ‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ vatandaşları üretmeye tercih ediyor. Alım garantisinin yanı sıra destekleriyle her zaman üreticinin yanında.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler hız kesmeden sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilen her değere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor. ‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, kendi sermayesi ile 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. Yalman’ı bu sektöre iten en önemli teşvik ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü oldu. YEM MALİYETLERİ YARIYA DÜŞÜYOR Üretime başlayan Yalman’a süreç içerisinde de en önemli desteği Büyükşehir Belediyesi verdi. Belediye ekipleri üreticinin kaz yemi olarak kullandığı arpa hasılı ile yaş sebze ve meyveleri periyodik bir şekilde ayağına götürüyor. Kazları bırakarak yem tedariki yapmanın zor olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu hizmet üreticiyi memnun etti. Yapılan bu çalışma yem maliyetlerini de yarı yarıya düşürdü. ÜRETİCİ YALMAN: “BÜYÜKŞEHİR EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ” Ayağına gelen hizmeti değerlendiren üretici Celalettin Yalman, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti. Yem maliyetlerinin düşmesinin kendilerini rahatlattığını da kaydeden Yalman, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği alım garantisi ile mayıs ayında kaz üretimine başladık. Güzel bir sezon geçirerek kazlarımızı kesim yapılacak seviyeye getirdik. Bu süreçte en önemli destekçimiz yine Büyükşehir Belediyemiz oldu. Özellikle kazların sevdiği hem kendi ürettikleri arpa hasılı hem de yaş sebze ve meyveleri halden alarak ayağımıza kadar getirdiler. Bu sayede yem maliyetlerimizde yarı yarıya düştü. Verdiği destekler dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.”
Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ vatandaşları üretmeye tercih ediyor. Alım garantisinin yanı sıra destekleriyle her zaman üreticinin yanında.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler hız kesmeden sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilen her değere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor.

‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, kendi sermayesi ile 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. Yalman’ı bu sektöre iten en önemli teşvik ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü oldu.

YEM MALİYETLERİ YARIYA DÜŞÜYOR

Üretime başlayan Yalman’a süreç içerisinde de en önemli desteği Büyükşehir Belediyesi verdi. Belediye ekipleri üreticinin kaz yemi olarak kullandığı arpa hasılı ile yaş sebze ve meyveleri periyodik bir şekilde ayağına götürüyor. Kazları bırakarak yem tedariki yapmanın zor olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu hizmet üreticiyi memnun etti. Yapılan bu çalışma yem maliyetlerini de yarı yarıya düşürdü.

ÜRETİCİ YALMAN: “BÜYÜKŞEHİR EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ”

Ayağına gelen hizmeti değerlendiren üretici Celalettin Yalman, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Yem maliyetlerinin düşmesinin kendilerini rahatlattığını da kaydeden Yalman, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği alım garantisi ile mayıs ayında kaz üretimine başladık. Güzel bir sezon geçirerek kazlarımızı kesim yapılacak seviyeye getirdik. Bu süreçte en önemli destekçimiz yine Büyükşehir Belediyemiz oldu. Özellikle kazların sevdiği hem kendi ürettikleri arpa hasılı hem de yaş sebze ve meyveleri halden alarak ayağımıza kadar getirdiler. Bu sayede yem maliyetlerimizde yarı yarıya düştü. Verdiği destekler dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.