ORDU'DA GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ SAYILARI ARTIYOR

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 11.10.2024 - 11:10, Güncelleme: 11.10.2024 - 11:10 2433 kez okundu.
 

ORDU'DA GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ SAYILARI ARTIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) eğitmenleri tarafından 45 saatlik gönüllü itfaiyecilik eğitimleri başlatıldı.
Kurum-Vatandaş ilişkisinin en güzel örneklerinden biri olan belediye hizmetlerine gönüllü katılım çalışmaları kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gerçekleştirdiği faaliyetlerle her türlü itfai olaylara en hızlı ve profesyonel şekilde müdahale ederken önleme ve eğitim çalışmalarıyla da itfai olayların oluşmasının önüne geçmek için her türlü bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı itfai olaylara en erken şekilde müdahalede önemli bir yer tutan gönüllü itfaiyecilik çalışmalarına hız verdi. Mesudiye İlçesi Topçam Mahallesinde vatandaşlardan gelen talep üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) eğitmenleri tarafından 45 saatlik gönüllü itfaiyecilik eğitimleri başlatıldı. İtfaiye teşkilatının ve Ordu’nun yangın istatistikleri hakkında bilgi verilerek başlanılan eğitim çalışmaları kapsamında yangına müdahale şekilleri ve ekip çalışması üzerinde tatbikatlar gerçekleştiriliyor. ARAMA KURTARMA VE MÜDAHALE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE GÖREV YAPACAKLAR İtfaiye Dairesi Başkanı Umu Alan, gönüllü itfaiyecilerin eğitim programı sonrası süreçte, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde, bulundukları ilçelerdeki itfaiye birimleri tarafından koordine edileceğini belirtti. Müdahale Şube Müdürlüğü koordinesinde araç-gereç ve malzeme desteği sağlanacak olan gönüllü itfaiyeciler, itfaiye teşkilatının her türlü eğitim ve diğer organizasyonlarında da yer alacak. Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerinin önemine değinen Daire Başkanı Alan şöyle konuştu: “Son 5 ayda bu konuya aşırı önem verdik. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyoruz. İlçe belediyeleri ile bu konuda iş birliği yaptık. Özellikle Akkuş Salman, Çaybaşı İlküvez, Gölköy Damarlı, Mesudiye Topçam ve Erikköy’de gönüllü itfaiye istasyonları kurduk. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Bu sayede itfaiye istasyonlarına uzak olan yerlerde yangına müdahalede en etkili ve verimli gönüllü itfaiye istasyonları kurup onlara gerekli malzeme desteği sağlayarak yerinde müdahale için uğraşıyoruz. Bizim gönüllü itfaiyecilerimizden beklentimiz ya yangının başlangıcında ilk müdahaleyi yapsınlar yada bizim ekiplerimize destek olsunlar. Yani yangınla direkt olarak muhatap olmaktan kaçınsınlar.” Eğitim programı hakkında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar ise her türlü hizmetin ikamet ettikleri yerlere kadar geldiği için büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) eğitmenleri tarafından 45 saatlik gönüllü itfaiyecilik eğitimleri başlatıldı.

Kurum-Vatandaş ilişkisinin en güzel örneklerinden biri olan belediye hizmetlerine gönüllü katılım çalışmaları kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gerçekleştirdiği faaliyetlerle her türlü itfai olaylara en hızlı ve profesyonel şekilde müdahale ederken önleme ve eğitim çalışmalarıyla da itfai olayların oluşmasının önüne geçmek için her türlü bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı itfai olaylara en erken şekilde müdahalede önemli bir yer tutan gönüllü itfaiyecilik çalışmalarına hız verdi. Mesudiye İlçesi Topçam Mahallesinde vatandaşlardan gelen talep üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) eğitmenleri tarafından 45 saatlik gönüllü itfaiyecilik eğitimleri başlatıldı.

İtfaiye teşkilatının ve Ordu’nun yangın istatistikleri hakkında bilgi verilerek başlanılan eğitim çalışmaları kapsamında yangına müdahale şekilleri ve ekip çalışması üzerinde tatbikatlar gerçekleştiriliyor.

ARAMA KURTARMA VE MÜDAHALE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE GÖREV YAPACAKLAR

İtfaiye Dairesi Başkanı Umu Alan, gönüllü itfaiyecilerin eğitim programı sonrası süreçte, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde, bulundukları ilçelerdeki itfaiye birimleri tarafından koordine edileceğini belirtti. Müdahale Şube Müdürlüğü koordinesinde araç-gereç ve malzeme desteği sağlanacak olan gönüllü itfaiyeciler, itfaiye teşkilatının her türlü eğitim ve diğer organizasyonlarında da yer alacak.

Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerinin önemine değinen Daire Başkanı Alan şöyle konuştu:

“Son 5 ayda bu konuya aşırı önem verdik. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyoruz. İlçe belediyeleri ile bu konuda iş birliği yaptık. Özellikle Akkuş Salman, Çaybaşı İlküvez, Gölköy Damarlı, Mesudiye Topçam ve Erikköy’de gönüllü itfaiye istasyonları kurduk. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Bu sayede itfaiye istasyonlarına uzak olan yerlerde yangına müdahalede en etkili ve verimli gönüllü itfaiye istasyonları kurup onlara gerekli malzeme desteği sağlayarak yerinde müdahale için uğraşıyoruz. Bizim gönüllü itfaiyecilerimizden beklentimiz ya yangının başlangıcında ilk müdahaleyi yapsınlar yada bizim ekiplerimize destek olsunlar. Yani yangınla direkt olarak muhatap olmaktan kaçınsınlar.”

Eğitim programı hakkında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar ise her türlü hizmetin ikamet ettikleri yerlere kadar geldiği için büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.