ORDU'DA İLAÇLANMADIK BİR YER BIRAKILMAYACAK

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 07.10.2024 - 14:19, Güncelleme: 07.10.2024 - 14:19 3564 kez okundu.
 

ORDU'DA İLAÇLANMADIK BİR YER BIRAKILMAYACAK

Kokarcayla mücadelede Ordu’da 15 Ekim’den itibaren ilaçlamaya başlanacağını söyleyen Vali Erol, “Gurbette olanlar evlerinin anahtarını yakınlarına versin” dedi.
Ordu’da başta fındık olmak üzere tarım ürünlerini tehdit eden kokarcayla mücadelede ilaçlama dönemine giriliyor. Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlara konuşlanmaya başlayan kokarcaları yok etmek için özellikle boş olan köy evleri ve diğer “15 Ekim’den İtibaren Planlanan Şekilde Kokarcaya Karşı İlaçlama Başlayacak” Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile yapılacak mücadele çalışmasını da basın mensuplarıyla paylaşan Vali Muammer Erol, “İlimizde şu anda gündemde olan kokarca ve kokarcayla ilgili yapılacak mücadele çalışması var. Ekim ayının 15’inde başlayacak bir kışlak ilaçlama mücadelesi olacak. Onun hazırlığını Kaymakam arkadaşlarımız, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte yapmışlardı. İnşallah 15 Ekim’den itibaren arkadaşlarımızın da planladığı şekilde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte, Muhtarlıklarımız, Belediyelerimiz ve Ziraat Odalarının katkısıyla birlikte kokarcaların mevsim soğuduğunda, sıcaklıklar düştüğünde sığınacakları kışlak diye tabir ettiğimiz mekânları ilaçlamak gibi bir gayretin, çalışmanın içerisinde olacağız. O noktada da hiçbir kışlağın, bu küçücük bir ahır, samanlık, odunluk, kömürlük, depo dahi olsa ıskalanmamasını arzu ediyoruz. O nokta da muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız da kaymakam arkadaşlarımıza destek oluyorlar. Bunu görüyoruz. Katkısı olanlara ve olacaklara teşekkür ediyoruz” dedi. “Gurbette Olan Vatandaşlarımız Kapalı Olan Evlerinin Anahtarını Yakınlarına Versin” Vali Muammer Erol, özellikle fındık mevsiminde gelmiş, fındığını toplayıp gitmiş, sonrasında da evini kapatmış vatandaşlara seslenerek, kapalı bıraktıkları mekanların anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlanması konusunda açık tutulmasını sağlayıp yardımcı olmalarını istedi.
Kokarcayla mücadelede Ordu’da 15 Ekim’den itibaren ilaçlamaya başlanacağını söyleyen Vali Erol, “Gurbette olanlar evlerinin anahtarını yakınlarına versin” dedi.

Ordu’da başta fındık olmak üzere tarım ürünlerini tehdit eden kokarcayla mücadelede ilaçlama dönemine giriliyor. Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlara konuşlanmaya başlayan kokarcaları yok etmek için özellikle boş olan köy evleri ve diğer

“15 Ekim’den İtibaren Planlanan Şekilde Kokarcaya Karşı İlaçlama Başlayacak”

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile yapılacak mücadele çalışmasını da basın mensuplarıyla paylaşan Vali Muammer Erol, “İlimizde şu anda gündemde olan kokarca ve kokarcayla ilgili yapılacak mücadele çalışması var. Ekim ayının 15’inde başlayacak bir kışlak ilaçlama mücadelesi olacak. Onun hazırlığını Kaymakam arkadaşlarımız, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte yapmışlardı. İnşallah 15 Ekim’den itibaren arkadaşlarımızın da planladığı şekilde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte, Muhtarlıklarımız, Belediyelerimiz ve Ziraat Odalarının katkısıyla birlikte kokarcaların mevsim soğuduğunda, sıcaklıklar düştüğünde sığınacakları kışlak diye tabir ettiğimiz mekânları ilaçlamak gibi bir gayretin, çalışmanın içerisinde olacağız. O noktada da hiçbir kışlağın, bu küçücük bir ahır, samanlık, odunluk, kömürlük, depo dahi olsa ıskalanmamasını arzu ediyoruz. O nokta da muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız da kaymakam arkadaşlarımıza destek oluyorlar. Bunu görüyoruz. Katkısı olanlara ve olacaklara teşekkür ediyoruz” dedi.

“Gurbette Olan Vatandaşlarımız Kapalı Olan Evlerinin Anahtarını Yakınlarına Versin”

Vali Muammer Erol, özellikle fındık mevsiminde gelmiş, fındığını toplayıp gitmiş, sonrasında da evini kapatmış vatandaşlara seslenerek, kapalı bıraktıkları mekanların anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlanması konusunda açık tutulmasını sağlayıp yardımcı olmalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.