ORDU'DA KAR FINDIĞA ÇÖKTÜ GÖZLER REKOLTE VE FİYATTA
ORDU'DA KAR FINDIĞA ÇÖKTÜ GÖZLER REKOLTE VE FİYATTA
Ordu’da orta kesimlerden itibaren yağan kar yağışı etkisini göstermeye devam ederken, fındık üreticilerini de tedirgin etmeye devam ediyor.
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Ordu’da 400 rakımdan yukarı kesimlerde başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ederken, üreticileri de bir tedirginlik almış durumda. Sosyal medyada da bu bölgelerden gelen fotoğraf ve videolarda fındıkların kar altında kaldığı görülüyor.
Gelen açıklamalara göre 15 Nisan’a kadar zirai don tehlikesinin devam edeceği belirtilirken, fındığa zarar verip vermediğiyle ilgili kesin sonucun havalar açtıktan sonra yapılacak detaylı araştırmadan sonra ortaya çıkacağı hatırlatıldı.
“40 YILDA BİR OLAN KAR YAĞIŞI VAR”
Zirai don riskine dikkat çeken Yüksek Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy’da “Nerede ise Nisan ayı ortasındayız ve belki 30--40 yılda bir olan kar yağışı ve sonucunda özellikle yüksek rakımlı ilçelerimizde don afatı meteoroloji tarafından bildirilmiştir. İnşallah en az hasarla atlatırız, fındık açık tarım ürünüdür, insanoğlu bir yere kadar etki edebiliyor çoğunlukla iş yaratan ve bitki arasındadır. Allah yardımcımız olsun.”
İşte Ordu’da 10 Nisan Perşembe günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı brüt 137 liradan işlem görüyor. Vergi düştüğünde net fiyatlar ise, 50 Randıman 131.52 TL, 51 Randıman 134.15 TL, 52 Randıman 136.78 TL, 53 Randıman 139.41 TL, 54 Randıman 142.04 TL, 55 Randıman 144.67 TL, 56 Randıman 147.30 TL.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.