ORDU'DA SEZERYAN DEĞİL NORMAL DOĞUM ÖZENDİRİLECEK

Sağlık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 18.10.2024 - 15:34, Güncelleme: 18.10.2024 - 15:34 401 kez okundu.
 

ORDU'DA SEZERYAN DEĞİL NORMAL DOĞUM ÖZENDİRİLECEK

Ordu’da anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacıyla eğitim verildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacı ile hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında 17.10.2024 tarihinde Ordu Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı organizasyonunda, Ordu Kamu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri E ve D Grubu Hastanelerin İdari ve Mali İşler Müdürleri, Hastane  Gebe Okulu Sorumlu Ebeleri ve Doğum Salonu Sorumlu Ebelerinin katılımıyla Normal Doğum Eylem Planı konulu toplantı düzenlendi. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer’in açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Gebeliğin 40 haftasına atıfla 1-7 Ekim normal doğum haftasında başlayıp 10.07.2025 tarihine kadar 40 hafta boyunca devam edecek olan çalışmalar için Eylem Planı Etkinlik Takvimi  planlanmış, yapılacak çalışmalar ve etkinlikler için görüş, öneri ve fikir alışverişinde bulunuldu. Normal doğum oranını etkileyen Gebe Okulu Eğitimlerinin ve Gebe Okulu sayılarının arttırılması, Anne Dostu Hastane çalışmalarının hızlandırılması, Doğal Olan Normal Doğum Sloganıyla Bilgilendirme eğitim ve etkinliklerin duyurulması konuları görüşüldü.
Ordu’da anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacıyla eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacı ile hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında 17.10.2024 tarihinde Ordu Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı organizasyonunda, Ordu Kamu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri E ve D Grubu Hastanelerin İdari ve Mali İşler Müdürleri, Hastane  Gebe Okulu Sorumlu Ebeleri ve Doğum Salonu Sorumlu Ebelerinin katılımıyla Normal Doğum Eylem Planı konulu toplantı düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer’in açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Gebeliğin 40 haftasına atıfla 1-7 Ekim normal doğum haftasında başlayıp 10.07.2025 tarihine kadar 40 hafta boyunca devam edecek olan çalışmalar için Eylem Planı Etkinlik Takvimi  planlanmış, yapılacak çalışmalar ve etkinlikler için görüş, öneri ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Normal doğum oranını etkileyen Gebe Okulu Eğitimlerinin ve Gebe Okulu sayılarının arttırılması, Anne Dostu Hastane çalışmalarının hızlandırılması, Doğal Olan Normal Doğum Sloganıyla Bilgilendirme eğitim ve etkinliklerin duyurulması konuları görüşüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.