ORDU'NUN O İLÇESİNDE BARAJ İNŞAATI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 03.10.2024 - 10:45, Güncelleme: 03.10.2024 - 10:45 2997 kez okundu.
 

ORDU'NUN O İLÇESİNDE BARAJ İNŞAATI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Yüksekliği 41.73 metre olan Korgan Barajı’nın tamamlanması ile Korgan İlçesine 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacağı açıklandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Korgan İlçesinin İçmesuyu İhtiyacını Karşılayacak Bu kapsamda “Ordu Korgan Barajı İnşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Temelden yüksekliği 41.73 metre olan barajın tamamlanması ile Ordu ili Korgan İlçesine 2050 yılına kadar ihtiyacı olan yılda 1,8 hm3/yıl su temini sağlanacaktır” dedi. İşin muhtevasında, baraj gövdesi, batardolar, dolusavak, enerji kırıcı yapı, derivasyon kondüvisi, enjeksiyon işleri, taş duvar, baraj ulaşım yolu, relokasyon yolu ve sanat yapıları bulunmakta olup, çalışmalar devam etmektedir. Gövde dolgusu tamamlanmış olan barajımızın, ön yüz betonu imalatlarına başlanılacaktır.
Yüksekliği 41.73 metre olan Korgan Barajı’nın tamamlanması ile Korgan İlçesine 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Korgan İlçesinin İçmesuyu İhtiyacını Karşılayacak

Bu kapsamda “ Ordu Korgan Barajı İnşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Temelden yüksekliği 41.73 metre olan barajın tamamlanması ile Ordu ili Korgan İlçesine 2050 yılına kadar ihtiyacı olan yılda 1,8 hm3/yıl su temini sağlanacaktır” dedi.

İşin muhtevasında, baraj gövdesi, batardolar, dolusavak, enerji kırıcı yapı, derivasyon kondüvisi, enjeksiyon işleri, taş duvar, baraj ulaşım yolu, relokasyon yolu ve sanat yapıları bulunmakta olup, çalışmalar devam etmektedir. Gövde dolgu su tamamlanmış olan barajımızın, ön yüz betonu imalatlarına başlanılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.