OTSO BAŞKANI KARLIBEL YENİ VERGİLERE İSYAN ETTİ

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.10.2024 - 00:34, Güncelleme: 13.10.2024 - 00:34 2237 kez okundu.
 

OTSO BAŞKANI KARLIBEL YENİ VERGİLERE İSYAN ETTİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, “Kullanılmayan üst limitlerin vergisi mi olur? El insaf, El vicdan El izan.” dedi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen yeni vergilerle ilgili meclise sunulan kanun teklifiyle ilgili sert ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kalıbel, şunları söyledi;   Maliye Bakanlığı ölçmeden biçmeden sürekli vergi kaynağı yaratma peşinde. Sonrasında iptal edilmesine veya ertelenmesine karar verilmesi kurum ciddiyetine, enflasyonla mücadele programına ve duyulan güvene zarar veriyor. Bu konularda Terzi misali üç ölçüp bir biçmek gerekir. Ulaşımda daha çok öğrencilerin tercih ettiği 100cc altı motorlara ÖTV koymak nedir? 100 bin TL kredi kartı limitine yıllık 750 TL haraç almak nedir? Bu kafayla hız göstergesi 240 olan araçlara da olası hız aşım cezası, oda sayısı fazla otellere yatak vergisi, sandalyesi çok kafelere doluluk vergisi filan kesin bari. Kullanılmayan üst limitlerin vergisi mi olur? El insaf, El vicdan El izan…
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, “Kullanılmayan üst limitlerin vergisi mi olur? El insaf, El vicdan El izan.” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen yeni vergilerle ilgili meclise sunulan kanun teklifiyle ilgili sert ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kalıbel, şunları söyledi;  

Maliye Bakanlığı ölçmeden biçmeden sürekli vergi kaynağı yaratma peşinde. Sonrasında iptal edilmesine veya ertelenmesine karar verilmesi kurum ciddiyetine, enflasyonla mücadele programına ve duyulan güvene zarar veriyor.

Bu konularda Terzi misali üç ölçüp bir biçmek gerekir. Ulaşımda daha çok öğrencilerin tercih ettiği 100cc altı motorlara ÖTV koymak nedir? 100 bin TL kredi kartı limitine yıllık 750 TL haraç almak nedir?

Bu kafayla hız göstergesi 240 olan araçlara da olası hız aşım cezası, oda sayısı fazla otellere yatak vergisi, sandalyesi çok kafelere doluluk vergisi filan kesin bari. Kullanılmayan üst limitlerin vergisi mi olur? El insaf, El vicdan El izan…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.