TİTİZ: 130 LİRA FINDIK FİYATI KABUL EDİLEMEZ

Siyaset (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.08.2024 - 17:06, Güncelleme: 02.08.2024 - 17:06 3853+ kez okundu.
 

TİTİZ: 130 LİRA FINDIK FİYATI KABUL EDİLEMEZ

130 liralık fındık fiyatını yetersiz bulan İYİ Parti İl Başkanı Fatih Titiz, “Artışların olduğu bir dönemde üreticilerin zarar etmesi kaçınılmaz.”
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları; %50 sağlam iç fındık esasına göre; Levant kalite için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL açıklamasına bir tepki de İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz’den geldi. Bu fiyatın kabul edilemez olduğunu söyleyen Titiz, “Bugün, kabuklu fındık alım fiyatları 130 TL olarak açıklandı. Üreticinin maliyetleri artarken, fındık fiyatlarının bu kadar düşük belirlenmesi kabul edilemez. Fındık yevmiyeleri, bahçe altı temizlikleri, gübre ve ilaçlama giderleri kalemlerinin bazılarında yüzde 300'lere varan artışların olduğu bir dönemde üreticilerin kar değil zarar etmesi kaçınılmazdır.” “ALAN BAZLI DESTEKLE TELAFİ EDİLSİN” Fındığın bu yıl kilogram fiyatına biçilen 130 TL'lik değer, maliyeti ancak karşılayacak bir fiyattır. Üreticiyi memnun edecek fiyat, en az 170 TL olarak açıklanmalıydı. Fındık üreticilerinin açıklanan fiyatla ilgili oluşacak kayıpları, alan bazlı destek ödemelerine yapılacak artışlarla desteklenmelidir. Aksi halde kaybeden her zaman üretici olacaktır.”
130 liralık fındık fiyatını yetersiz bulan İYİ Parti İl Başkanı Fatih Titiz, “Artışların olduğu bir dönemde üreticilerin zarar etmesi kaçınılmaz.”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları; %50 sağlam iç fındık esasına göre; Levant kalite için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL açıklamasına bir tepki de İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz’den geldi.

Bu fiyatın kabul edilemez olduğunu söyleyen Titiz, “Bugün, kabuklu fındık alım fiyatları 130 TL olarak açıklandı. Üreticinin maliyetleri artarken, fındık fiyatlarının bu kadar düşük belirlenmesi kabul edilemez. Fındık yevmiyeleri, bahçe altı temizlikleri, gübre ve ilaçlama giderleri kalemlerinin bazılarında yüzde 300'lere varan artışların olduğu bir dönemde üreticilerin kar değil zarar etmesi kaçınılmazdır.”

ALAN BAZLI DESTEKLE TELAFİ EDİLSİN”

Fındığın bu yıl kilogram fiyatına biçilen 130 TL'lik değer, maliyeti ancak karşılayacak bir fiyattır. Üreticiyi memnun edecek fiyat, en az 170 TL olarak açıklanmalıydı. Fındık üreticilerinin açıklanan fiyatla ilgili oluşacak kayıpları, alan bazlı destek ödemelerine yapılacak artışlarla desteklenmelidir. Aksi halde kaybeden her zaman üretici olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.