TMO 25 EYLÜL'E KADAR ALDIĞI FINDIK PARALARINI ÖDEDİ

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 16.10.2024 - 23:40, Güncelleme: 16.10.2024 - 23:40 2631 kez okundu.
 

TMO 25 EYLÜL'E KADAR ALDIĞI FINDIK PARALARINI ÖDEDİ

Piyasada denge unsuru olarak fındık alımlarına devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi, üreticiden aldığı fındıkların paralarını ödemeye devam ediyor.
2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını Levant kalite için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL olarak açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticiden aldığı fındık paralarını ödemeye devam ediyor. Daha önce 45 gün içerisinde ödeyeceği açıklaması tartışmalara yol açan TMO, fındık paralarını en geç üç haftadan önce ödemeye devam ediyor. en son 10 Ekim’de 13 Eylül’e kadar fındık veren üreticilerin parasını ödeyen TMO son olarak 25 Eylül’e kadar üreticiden alınan fındık paralarını hesaplara yatırdı. TMO’dan yapılan açıklamada, “25 Eylül 2024 tarihi dahil TMO’ya teslim edilen hububat Çeltik ve fındık ürünlerinin bedeli bugün itibariyle üretici hesaplarını aktarılmıştır. Ödeme yapılan üreticiler SMS ile bilgilendirilmektedir. Ödemelerimiz periyodik olarak devam edecektir. Hayırlı ve bereketli olsun.” Öte yandan TMO tarafından fındık paralarının erken ödenmeye devam etmesinin serbest piyasaya da olumlu yansıması bekleniyor. Ordu’da halen serbest piyasada 50 randıman fındık fiyatı 120 liradan işlem görüyor.
Piyasada denge unsuru olarak fındık alımlarına devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi, üreticiden aldığı fındıkların paralarını ödemeye devam ediyor.

2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını Levant kalite için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL olarak açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticiden aldığı fındık paralarını ödemeye devam ediyor.

Daha önce 45 gün içerisinde ödeyeceği açıklaması tartışmalara yol açan TMO, fındık paralarını en geç üç haftadan önce ödemeye devam ediyor. en son 10 Ekim’de 13 Eylül’e kadar fındık veren üreticilerin parasını ödeyen TMO son olarak 25 Eylül’e kadar üreticiden alınan fındık paralarını hesaplara yatırdı.

TMO’dan yapılan açıklamada, “25 Eylül 2024 tarihi dahil TMO’ya teslim edilen hububat Çeltik ve fındık ürünlerinin bedeli bugün itibariyle üretici hesaplarını aktarılmıştır. Ödeme yapılan üreticiler SMS ile bilgilendirilmektedir. Ödemelerimiz periyodik olarak devam edecektir. Hayırlı ve bereketli olsun.”

Öte yandan TMO tarafından fındık paralarının erken ödenmeye devam etmesinin serbest piyasaya da olumlu yansıması bekleniyor. Ordu’da halen serbest piyasada 50 randıman fındık fiyatı 120 liradan işlem görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.