TMO GİBİ 45 GÜNDE DEĞİL 24 SAATTE ÖDEYECEK

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.08.2024 - 11:08, Güncelleme: 13.08.2024 - 11:08 3691+ kez okundu.
 

TMO GİBİ 45 GÜNDE DEĞİL 24 SAATTE ÖDEYECEK

12 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibarıyla yeni sezon fındık alımlarına başlayan FİSKOBİRLİK, ürün bedelini 24 saat içinde yapacağını duyurdu.
12 Ağustos Pazartesi itibariyle fındık alımlarına başlayacağını açıklayan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), TMO'nun aksine, FİSKOBİRLİK, teslim aldığı ürünün ödemesini 24 saat içinde üreticinin hesabına yatıracağını duyurdu. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, piyasa koşullarının üzerinde bir fiyatla üreticilerden fındık alımı yapacağını belirtti. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada, birliğe bağlı 50 kooperatifin tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. Bayraktar, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticilerin mahsullerini peşin, emanet veya vadeli ödeme yöntemleriyle teslim alacaklarını söyledi. Üreticilere, Fiskobirlik’ten fiyat almadan fındıklarını satmamaları çağrısında bulundu. Bayraktar, Fiskobirlik'in faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde aktif olarak fındık alımı gerçekleştireceğini belirterek, "Bu doğrultuda üreticilerimizin aksaklık yaşamamaları için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Araç, personel ve benzeri eksikleri olan kooperatiflerimizin eksiklerini tamamladık." dedi. ÖDEME 45 GÜN DEĞİL 24 SAAT İÇİNDE FİSKOBİRLİK, ürünleri yüzde 50 randıman hesabına göre değerlendirecek ve randıman farkını üreticilere ödeyecek. Fiyatlarının serbest piyasanın üzerinde olacağını vurgulayan Bayraktar, üreticilerin ister peşin, ister emanet, isterlerse de vade usulü ürünlerini teslim edebileceklerini belirtti. Peşin teslim eden üreticilerin ürün bedellerinin 24 saat içinde hesaplarına yatırılacağını söyledi. Harmandan fındık alımı uygulamasının devam edeceğini belirten Bayraktar, üreticilerin harmanlarında çuvala koydukları fındıklarını herhangi bir hamaliye, nakliye ve benzeri kesintiler olmadan kapılarından alacaklarını belirtti. FINDIĞINIZI FİSKOBİRLİKE GETİRİN Bayraktar, Fiskobirlik'in üreticinin göz bebeği olduğunu belirterek, "Fiskobirlik ne kadar güçlü olursa, üreticilerimiz de o kadar güçlü olur. Fiskobirlik ne kadar kalkınırsa, fındık üreticileri de o kadar kalkınır. Ortak üreticilerimiz kooperatiflerimizi, birliğimizi sahiplendiği sürece Fiskobirlik piyasada daha etkin bir konuma gelecektir. Bu sebeple bütün üreticilerimizi Fiskobirlik'e ortak olmaya ve fındık teslim etmeye davet ediyorum." dedi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibarıyla yeni sezon fındık alımlarına başlayan FİSKOBİRLİK, ürün bedelini 24 saat içinde yapacağını duyurdu.

12 Ağustos Pazartesi itibariyle fındık alımlarına başlayacağını açıklayan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), TMO'nun aksine, FİSKOBİRLİK, teslim aldığı ürünün ödemesini 24 saat içinde üreticinin hesabına yatıracağını duyurdu.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, piyasa koşullarının üzerinde bir fiyatla üreticilerden fındık alımı yapacağını belirtti. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada, birliğe bağlı 50 kooperatifin tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. Bayraktar, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticilerin mahsullerini peşin, emanet veya vadeli ödeme yöntemleriyle teslim alacaklarını söyledi. Üreticilere, Fiskobirlik’ten fiyat almadan fındıklarını satmamaları çağrısında bulundu.

Bayraktar, Fiskobirlik'in faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde aktif olarak fındık alımı gerçekleştireceğini belirterek, "Bu doğrultuda üreticilerimizin aksaklık yaşamamaları için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Araç, personel ve benzeri eksikleri olan kooperatiflerimizin eksiklerini tamamladık." dedi.

ÖDEME 45 GÜN DEĞİL 24 SAAT İÇİNDE

FİSKOBİRLİK, ürünleri yüzde 50 randıman hesabına göre değerlendirecek ve randıman farkını üreticilere ödeyecek. Fiyatlarının serbest piyasanın üzerinde olacağını vurgulayan Bayraktar, üreticilerin ister peşin, ister emanet, isterlerse de vade usulü ürünlerini teslim edebileceklerini belirtti. Peşin teslim eden üreticilerin ürün bedellerinin 24 saat içinde hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Harmandan fındık alımı uygulamasının devam edeceğini belirten Bayraktar, üreticilerin harmanlarında çuvala koydukları fındıklarını herhangi bir hamaliye, nakliye ve benzeri kesintiler olmadan kapılarından alacaklarını belirtti.

FINDIĞINIZI FİSKOBİRLİKE GETİRİN

Bayraktar, Fiskobirlik'in üreticinin göz bebeği olduğunu belirterek, "Fiskobirlik ne kadar güçlü olursa, üreticilerimiz de o kadar güçlü olur. Fiskobirlik ne kadar kalkınırsa, fındık üreticileri de o kadar kalkınır. Ortak üreticilerimiz kooperatiflerimizi, birliğimizi sahiplendiği sürece Fiskobirlik piyasada daha etkin bir konuma gelecektir. Bu sebeple bütün üreticilerimizi Fiskobirlik'e ortak olmaya ve fındık teslim etmeye davet ediyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.