TORUN OKTAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Siyaset (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.03.2025 - 15:37, Güncelleme: 13.03.2025 - 15:37 3285 kez okundu.
 

TORUN OKTAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Seyit Torun, kendisi hakkında suçlamalarda bulunan önceki Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Marmaris Kızılkum’da devam eden devre mülk yapımında ortaya çıkan usulsüzlük sebebiyle inşaat ruhsatının belediye encümeni tarafından iptal edilmesi ve ilgililerin parti disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Torun, önceki Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın şahsına yönelik ifadeleri sebebiyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettiğini belirtti. Torun, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Oktay'a kanuna aykırı herhangi bir işlemi onaylamadıklarını ve sorunlu kararlara imza atmaması gerektiğini tavsiye ettiklerini ifade etti. Oktay'ın kendisinden sözlü olarak onay aldığına yönelik ifadesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Torun, “Kendisine imza atacağı her işlemde azami dikkatle, kamu yararını gözetmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Mehmet Oktay, altında imzası bulunan kararın Belediye Encümeni tarafından iptal edilmesi ve kararda sorumluluğu bulunanların partimizin disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrasında üzerindeki sorumluluğu sırtlanacak basireti gösterememiştir. Tarafımdan sözlü olarak onay aldığına yönelik ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Torun, Oktay'ın aldığını iddia ettiği onaya ilişkin somut bir kanıt ortaya koyamayarak iddiasını ispatlayamadığını belirtti. Oktay'ın verdiği hatalı kararın cezasını çekeceğini ve şahsına attığı iftiranın hesabını bağımsız Türk mahkemelerinde vereceğini ifade etti. Torun, Oktay'ın ucuz siyasi hesaplar ile iftira siyasetine başvurduğunu ve kendisiyle ilgili yargı sürecini başlatacaklarını belirtti. CHP bünyesinde hiçbir kanunsuz işleme göz yummayacaklarını bir kere daha kamuoyunun bilgisine sunduğunu ifade etti. OKTAY: TORUN’UN BİLGİSİ VARDI Konuyla ilgili olarak  "Ne yaptıysam partimin onayıyla yaptım. Günah keçisi ilan edildim" diyerek suçlamalara karşı çıkan 2019-2024 dönemi eski Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, dönemin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordulu Seyit Torun ile yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, tüm raporların ve adımların genel merkezin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini iddia etmişti.
Seyit Torun, kendisi hakkında suçlamalarda bulunan önceki Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Marmaris Kızılkum’da devam eden devre mülk yapımında ortaya çıkan usulsüzlük sebebiyle inşaat ruhsatının belediye encümeni tarafından iptal edilmesi ve ilgililerin parti disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Torun, önceki Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın şahsına yönelik ifadeleri sebebiyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettiğini belirtti.

Torun, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Oktay'a kanuna aykırı herhangi bir işlemi onaylamadıklarını ve sorunlu kararlara imza atmaması gerektiğini tavsiye ettiklerini ifade etti.

Oktay'ın kendisinden sözlü olarak onay aldığına yönelik ifadesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Torun, “Kendisine imza atacağı her işlemde azami dikkatle, kamu yararını gözetmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Mehmet Oktay, altında imzası bulunan kararın Belediye Encümeni tarafından iptal edilmesi ve kararda sorumluluğu bulunanların partimizin disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrasında üzerindeki sorumluluğu sırtlanacak basireti gösterememiştir. Tarafımdan sözlü olarak onay aldığına yönelik ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Torun, Oktay'ın aldığını iddia ettiği onaya ilişkin somut bir kanıt ortaya koyamayarak iddiasını ispatlayamadığını belirtti. Oktay'ın verdiği hatalı kararın cezasını çekeceğini ve şahsına attığı iftiranın hesabını bağımsız Türk mahkemelerinde vereceğini ifade etti. Torun, Oktay'ın ucuz siyasi hesaplar ile iftira siyasetine başvurduğunu ve kendisiyle ilgili yargı sürecini başlatacaklarını belirtti. CHP bünyesinde hiçbir kanunsuz işleme göz yummayacaklarını bir kere daha kamuoyunun bilgisine sunduğunu ifade etti.

OKTAY: TORUN’UN BİLGİSİ VARDI

Konuyla ilgili olarak  "Ne yaptıysam partimin onayıyla yaptım. Günah keçisi ilan edildim" diyerek suçlamalara karşı çıkan 2019-2024 dönemi eski Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, dönemin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordulu Seyit Torun ile yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, tüm raporların ve adımların genel merkezin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini iddia etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.