TRABZON İLE TİFLİS UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 15.10.2024 - 00:32, Güncelleme: 15.10.2024 - 00:32 372 kez okundu.
 

TRABZON İLE TİFLİS UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

Ordu - Giresun Havalimanı’nda uçak sefer sayısının artması için beklentiler boşa çıkarken, Trabzon ile Tiflis arasındaki uçak seferleri yeniden başladı.
Trabzon ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis arasında sağlık turizmini canlandırmak ve iki şehir arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla planlanan uçak seferleri bugün itibarıyla yeniden başladı. Tiflis’ten 07.00’de kalkan ilk uçak, sabah saat 08.00’de Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı. İlk seferle gelen yolcular, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer yerel yetkililer tarafından törenle karşılandı. Tarihî Bir Adım Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, bu seferlerin iki dost ve komşu ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine dikkat çekti. Vali Yıldırım “Bu yeni hava koridoru, Tiflis ve Trabzon’u birbirine bağlamakla kalmayacak, Türkiye ve Gürcistan’ın tüm bölgeleri arasındaki iş birliğini de derinleştirecektir. Ekonomik iş birliği, turizm ve kültürel alışveriş açısından büyük bir potansiyel taşıyor.” dedi. Vali Yıldırım “Bu önemli adımın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na havacılık sektörünün temsilcilerine, iki ülkenin hükümet yetkililerine, yerel yönetimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi. Sağlık Turizmi İçin Yeni Bir Dönem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, özellikle sağlık turizminin önemine değinerek “Son dönemde Gürcistan’dan sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların talepleri artmış durumda. Bu seferlerle birlikte, hem şehrimiz hem de bölge ülkeleri için büyük bir fırsat doğdu.” ifadelerini kullandı. İki Ülke Arasındaki İlişkiler Güçleniyor Yapılan bu uçak seferlerinin iki ülke arasındaki turizm, ticaret ve kültürel ilişkilerin gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı Hülya Ulusoy, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Georgian Wings Yönetim Kurulu Başkanı Shalva Kıknadze, Deik Türkiye-Gürcistan İş Konseyi ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan da törende hazır bulunarak bu iş birliğinin bölgeye refah ve kazanç getireceğine olan inançlarını dile getirdiler. Trabzon ile Tiflis arasındaki direkt uçuşların, iki ülke arasındaki bağları daha da pekiştirerek, gelecekte daha büyük iş birliklerinin kapısını aralayacağı belirtiliyor.
Ordu - Giresun Havalimanı’nda uçak sefer sayısının artması için beklentiler boşa çıkarken, Trabzon ile Tiflis arasındaki uçak seferleri yeniden başladı.

Trabzon ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis arasında sağlık turizmini canlandırmak ve iki şehir arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla planlanan uçak seferleri bugün itibarıyla yeniden başladı. Tiflis’ten 07.00’de kalkan ilk uçak, sabah saat 08.00’de Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı.

İlk seferle gelen yolcular, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer yerel yetkililer tarafından törenle karşılandı.

Tarihî Bir Adım

Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, bu seferlerin iki dost ve komşu ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine dikkat çekti. Vali Yıldırım “Bu yeni hava koridoru, Tiflis ve Trabzon’u birbirine bağlamakla kalmayacak, Türkiye ve Gürcistan’ın tüm bölgeleri arasındaki iş birliğini de derinleştirecektir. Ekonomik iş birliği, turizm ve kültürel alışveriş açısından büyük bir potansiyel taşıyor.” dedi.

Vali Yıldırım “Bu önemli adımın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na havacılık sektörünün temsilcilerine, iki ülkenin hükümet yetkililerine, yerel yönetimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık Turizmi İçin Yeni Bir Dönem

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, özellikle sağlık turizminin önemine değinerek “Son dönemde Gürcistan’dan sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların talepleri artmış durumda. Bu seferlerle birlikte, hem şehrimiz hem de bölge ülkeleri için büyük bir fırsat doğdu.” ifadelerini kullandı.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yapılan bu uçak seferlerinin iki ülke arasındaki turizm, ticaret ve kültürel ilişkilerin gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı Hülya Ulusoy, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Georgian Wings Yönetim Kurulu Başkanı Shalva Kıknadze, Deik Türkiye-Gürcistan İş Konseyi ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan da törende hazır bulunarak bu iş birliğinin bölgeye refah ve kazanç getireceğine olan inançlarını dile getirdiler.

Trabzon ile Tiflis arasındaki direkt uçuşların, iki ülke arasındaki bağları daha da pekiştirerek, gelecekte daha büyük iş birliklerinin kapısını aralayacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.