ÜRETİCİLERE TARIM SİGORTASI İÇİN SON ÇAĞRI

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.11.2024 - 11:25, Güncelleme: 13.11.2024 - 11:25 2052 kez okundu.
 

ÜRETİCİLERE TARIM SİGORTASI İÇİN SON ÇAĞRI

Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Fındık üreticilerinin 3 Mart, kivi üreticilerinin ise 7 Şubat 2025’e kadar sigorta yaptırmaları gerektiğini söyledi.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; üreticilerimizin olası bir afete karşı ürünlerini ve gelirlerini güvence altına almak için tarım sigortası yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kemal Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "TARSİM, üreticilerimizin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Üreticilerimiz bitkisel ürünler için don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak ürünlerini güvence altına almış olacaklardır. Sigorta yaptıracak üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı olması gerekmektedir. Aynı zamanda büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimiz de fırtına,  hortum, yangın,  heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı, güneş çarpması, zehirlenme ve her türlü kaza risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak hayvanlarını oluşabilecek risklere karşı korumuş olacaklardır." dedi. 4 Kasım 2024 tarihi itibariyle üreticilerimizin bitkisel üretime bağlı ürünlerini sigortalatabileceklerini belirten İl Müdürü; “Ürünlerimizin olası bir doğal afetten dolayı zarar görmesi durumunda zararı karşılayacak TARSİM 'den başka bir seçenek bulunmamaktadır. Yaşanan iklimsel değişiklikleri göz önüne aldığımızda üreticilerimizin her geçen gün doğal afetle karşı karşıya kalma riskleri de artmaktadır. Fındık üreticilerimizin 3 Mart 2025, kivi üreticilerimizin ise 7 Şubat 2025 tarihine kadar ürünlerini sigorta yaptırmaları önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından İl genelinde Tarım Sigortaları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini vurgulayan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Üreticilerimizin sigorta işlemlerini son güne bırakmadan tarım sigortasını yaptırmalarını ve ürünlerini güvence altına almalarını istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Fındık üreticilerinin 3 Mart, kivi üreticilerinin ise 7 Şubat 2025’e kadar sigorta yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; üreticilerimizin olası bir afete karşı ürünlerini ve gelirlerini güvence altına almak için tarım sigortası yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

İl Müdürü Kemal Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "TARSİM, üreticilerimizin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Üreticilerimiz bitkisel ürünler için don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak ürünlerini güvence altına almış olacaklardır. Sigorta yaptıracak üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı olması gerekmektedir. Aynı zamanda büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimiz de fırtına,  hortum, yangın,  heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı, güneş çarpması, zehirlenme ve her türlü kaza risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak hayvanlarını oluşabilecek risklere karşı korumuş olacaklardır." dedi.

4 Kasım 2024 tarihi itibariyle üreticilerimizin bitkisel üretime bağlı ürünlerini sigortalatabileceklerini belirten İl Müdürü; “Ürünlerimizin olası bir doğal afetten dolayı zarar görmesi durumunda zararı karşılayacak TARSİM 'den başka bir seçenek bulunmamaktadır. Yaşanan iklimsel değişiklikleri göz önüne aldığımızda üreticilerimizin her geçen gün doğal afetle karşı karşıya kalma riskleri de artmaktadır. Fındık üreticilerimizin 3 Mart 2025, kivi üreticilerimizin ise 7 Şubat 2025 tarihine kadar ürünlerini sigorta yaptırmaları önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından İl genelinde Tarım Sigortaları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini vurgulayan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Üreticilerimizin sigorta işlemlerini son güne bırakmadan tarım sigortasını yaptırmalarını ve ürünlerini güvence altına almalarını istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.