'YOKSA GELECEK SENE FINDIK YERİNE YAPRAK TOPLARIZ'

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 08.10.2024 - 15:14, Güncelleme: 08.10.2024 - 15:14 3963 kez okundu.
 

'YOKSA GELECEK SENE FINDIK YERİNE YAPRAK TOPLARIZ'

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Eğer bugün gereken mücadeleyi vermezsek, gelecekte fındık yerine yaprak toplarız” dedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarımsal ürünü olan fındığın, kahverengi kokarca zararlısının tehdidi altında olduğunu belirterek üretici ve devleti iş birliği yapmaya çağırdı. Son iki yıldır özellikle Ordu’nun Fatsa ilçesi ve çevresinde fındığa büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlısının hızla tüm Karadeniz Bölgesi’ne yayıldığını ifade eden Karan, devletin bu konuda bir mücadele eylem planı başlattığını ancak üreticilerin de aktif olarak bu mücadeleye katılması gerektiğini vurguladı. Karan yaptığı açıklamada, üreticilere yönelik olarak şu uyarılarda bulundu: “Kahverengi kokarca, kış aylarını evlerde, barakalarda ve diğer yapısal alanlarda geçirmeye çalışıyor. Üreticilerimizin bu alanları ilaçlayarak zararlıyı yok etmesi çok önemli. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ilaçlar piyasada mevcut. İlaçlama sonrası binaları düzenli olarak kontrol etmek ve zararlı yeniden görülürse yok etmek gerekiyor. Bu işin şakası yok, eğer bu zararlıyı bugün yok etmezsek, yarın fındık diye bir ürün kalmayabilir.” Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, kahverengi kokarca ile mücadelede tüm paydaşları bir araya getiren ve mücadeleyi başlatan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’ye de fındık üreticileri adına teşekkür etti.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Eğer bugün gereken mücadeleyi vermezsek, gelecekte fındık yerine yaprak toplarız” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarımsal ürünü olan fındığın, kahverengi kokarca zararlısının tehdidi altında olduğunu belirterek üretici ve devleti iş birliği yapmaya çağırdı.

Son iki yıldır özellikle Ordu’nun Fatsa ilçesi ve çevresinde fındığa büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlısının hızla tüm Karadeniz Bölgesi’ne yayıldığını ifade eden Karan, devletin bu konuda bir mücadele eylem planı başlattığını ancak üreticilerin de aktif olarak bu mücadeleye katılması gerektiğini vurguladı.

Karan yaptığı açıklamada, üreticilere yönelik olarak şu uyarılarda bulundu: “Kahverengi kokarca, kış aylarını evlerde, barakalarda ve diğer yapısal alanlarda geçirmeye çalışıyor. Üreticilerimizin bu alanları ilaçlayarak zararlıyı yok etmesi çok önemli. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ilaçlar piyasada mevcut. İlaçlama sonrası binaları düzenli olarak kontrol etmek ve zararlı yeniden görülürse yok etmek gerekiyor. Bu işin şakası yok, eğer bu zararlıyı bugün yok etmezsek, yarın fındık diye bir ürün kalmayabilir.”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, kahverengi kokarca ile mücadelede tüm paydaşları bir araya getiren ve mücadeleyi başlatan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’ye de fındık üreticileri adına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.