ORDULU ARIKAN HANNOVER BAŞKONSOLOSU OLDU!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 01.10.2024 - 17:10, Güncelleme: 01.10.2024 - 17:10 2816 kez okundu.
 

ORDULU ARIKAN HANNOVER BAŞKONSOLOSU OLDU!

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna Ordulu Yusuf Arıkan atandı. Ordulu isim Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde yer aldı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından Eylül ayında yapılan atamalar kapsamında aslen Ordu’nun Ünye ilçesi nüfusuna kayıtlı başarılı diplomat Yusuf Arıkan, Türkiye’nin Almanya Hannover Başkonsolosluğu görevine atandı. Arıkan, Eylül ayının 15’inde görevine başladı. 1964 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ünye’de tamamlamıştır. Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden mezun olmuştur. YUSUF ARIKAN KİMDİR? Dışişleri Bakanlığı’na 1990 yılında katılmıştır. Merkezde Protokol Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’nde, yurt dışında ise sırasıyla Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği, Münster Başkonsolosluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimî Temsilciliği, Berlin Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği ile Muskat Büyükelçiliği’nde görev yapmıştır. 15 Eylül 2024 tarihinde ise Hannover Başkonsolosu olarak göreve başlamıştır. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Bir çocuk babasıdır.
Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna Ordulu Yusuf Arıkan atandı. Ordulu isim Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Eylül ayında yapılan atamalar kapsamında aslen Ordu’nun Ünye ilçesi nüfusuna kayıtlı başarılı diplomat Yusuf Arıkan, Türkiye’nin Almanya Hannover Başkonsolosluğu görevine atandı. Arıkan, Eylül ayının 15’inde görevine başladı.

1964 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ünye’de tamamlamıştır. Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden mezun olmuştur.

YUSUF ARIKAN KİMDİR?

Dışişleri Bakanlığı’na 1990 yılında katılmıştır. Merkezde Protokol Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’nde, yurt dışında ise sırasıyla Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği, Münster Başkonsolosluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimî Temsilciliği, Berlin Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği ile Muskat Büyükelçiliği’nde görev yapmıştır.

15 Eylül 2024 tarihinde ise Hannover Başkonsolosu olarak göreve başlamıştır. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Bir çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.