ORDULU MEMİŞ: VATANPERVERLİK 750 TL'YLE ÖLÇÜLMEZ

Ekonomi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 16.10.2024 - 15:33, Güncelleme: 16.10.2024 - 15:33 3061 kez okundu.
 

ORDULU MEMİŞ: VATANPERVERLİK 750 TL'YLE ÖLÇÜLMEZ

Ordulu piyasa analisti İslam Memiş, “750 lira ile vatanperverliği yan yana koyan bir zihniyetten hiçbir şey beklenmez.” dedi.
100 bin TL limitli kredi kartlarından her 750 TL Savunma Sanayi’ne destek fonuna yapılacak katkı payıyla ilgili yasa tasarısı 2025 yılına ertelendi ama tartışmaları da beraberinde getirdi.   Kimi kesim bu katkı payına destek verirken, kimi kesimde buna karşı çıkıyor. Devam eden tartışmalarla ilgili Ordulu Piyasa Uzmanı İslam Memiş’te katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Memiş, 750 lirayla vatanperverliğin ölçülemeyeceğini söyledi. Devlete bağlılığın 750 lirayla ölçülemeyeceğini söyleyen Memiş, “100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti olanlardan değil; Sokakta insanlara saldıran iki ayaklılardan, Kaldırıma aracını keyfi park edenlerden, Çoluk çocuğa sapıklık yapanlardan, Hayvanlara işkence yapanlardan, Mafyacılık yapanlardan, Devlet malını çalan ve israf edenden, yani, toplumun huzurunu kaçıranlardan gereken bedeli alın. Devlete bağlılık 750 lirayla ölçülmez ama yanlış. İletişim önemli. Milletin hassas noktaları daha çözülemiyor!” Gönüllü destek için çağrı yapılmasını isteyen Memiş, “Eğer milletin devlet hassasiyeti test edilmek isteniyorsa “Gönüllülük esası” başlatın. O zaman görün millet devlet için neler yapıyor. Sözüm ona bazı politikacılar çıkıp 750 lirayı vatanperverliğe bağlıyorsa, o milleti tanımamış olduğunun ispatıdır. Ve sahada karşılığı o kadardır. Tasarının geçmeyeceğini söyleyen Memiş son olarak, “750 lira ile vatanperverliği yan yana koyan bir zihniyetten hiç bir şey beklenmez. O zaman adama derler ki “Altındaki aracın aylık benzini ne kadar, yanındakilerin aylık gideri ne kadar?” Bu tasarı geçmez, merak etmeyin!”
Ordulu piyasa analisti İslam Memiş, “750 lira ile vatanperverliği yan yana koyan bir zihniyetten hiçbir şey beklenmez.” dedi.

100 bin TL limitli kredi kartlarından her 750 TL Savunma Sanayi’ne destek fonuna yapılacak katkı payıyla ilgili yasa tasarısı 2025 yılına ertelendi ama tartışmaları da beraberinde getirdi.  

Kimi kesim bu katkı payına destek verirken, kimi kesimde buna karşı çıkıyor. Devam eden tartışmalarla ilgili Ordulu Piyasa Uzmanı İslam Memiş’te katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Memiş, 750 lirayla vatanperverliğin ölçülemeyeceğini söyledi.

Devlete bağlılığın 750 lirayla ölçülemeyeceğini söyleyen Memiş, “100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti olanlardan değil; Sokakta insanlara saldıran iki ayaklılardan, Kaldırıma aracını keyfi park edenlerden, Çoluk çocuğa sapıklık yapanlardan, Hayvanlara işkence yapanlardan, Mafyacılık yapanlardan, Devlet malını çalan ve israf edenden, yani, toplumun huzurunu kaçıranlardan gereken bedeli alın. Devlete bağlılık 750 lirayla ölçülmez ama yanlış. İletişim önemli. Milletin hassas noktaları daha çözülemiyor!”

Gönüllü destek için çağrı yapılmasını isteyen Memiş, “Eğer milletin devlet hassasiyeti test edilmek isteniyorsa “Gönüllülük esası” başlatın. O zaman görün millet devlet için neler yapıyor. Sözüm ona bazı politikacılar çıkıp 750 lirayı vatanperverliğe bağlıyorsa, o milleti tanımamış olduğunun ispatıdır. Ve sahada karşılığı o kadardır.

Tasarının geçmeyeceğini söyleyen Memiş son olarak, “750 lira ile vatanperverliği yan yana koyan bir zihniyetten hiç bir şey beklenmez. O zaman adama derler ki “Altındaki aracın aylık benzini ne kadar, yanındakilerin aylık gideri ne kadar?” Bu tasarı geçmez, merak etmeyin!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.