ORDU'DA 439 KİLO BALIĞA EL KONULDU

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 11.01.2025 - 15:48, Güncelleme: 11.01.2025 - 15:48 479 kez okundu.
 

ORDU'DA 439 KİLO BALIĞA EL KONULDU

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, geçtiğimiz yıl yapılan su ürünleri denetimlerde 439 kg balığa el konulduğunu açıkladı.
Ordu’da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 2024 yılında 1301 adet denetim gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “İlimiz 121 km kıyı uzunluğunda olup, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı açısından oldukça uygun bir konuma sahiptir. İlimizde 2024 yılında avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı 16.917 ton, yetiştiricilik üretimi ise 5.139 ton olarak gerçekleşmiştir”  dedi. 2024 yılında su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müdürü Yılmaz, “Bakanlığımızın su ürünleri politikalarının ana hedefi; deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir şekilde işletmektir. Bu kapsamda İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2024 yılında da yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz tarafından su ürünleri yetiştiricilik tesislerinde, denizler ve iç sularda, ürünün karaya çıkış noktalarında, balıkhaneler, toptan ve perakende satış yerlerinde ve yol güzergahlarında 2024 yılında toplam 1.301 denetim gerçekleştirilmiş olup, 46 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler sonucu; 4 adet kalkan ağına, 8 adet serpme ağına, 16 adet tırıvırı ağına, 1 adet algarnaya,  1.000 metre uzatma ağına ve 439 kg (istavrit, barbunya, palamut ve lüfer) su ürünlerine el konulmuştur. Aynı zamanda, Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına İlişkin Talimat gereği, İlimizde bulunan hamsi karaya çıkış noktalarından İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri kontrol görevlileri tarafından, 1 Eylül 2024 tarihinden bugüne kadar toplam 168 adet balıkçı gemisine hamsi nakil onayı verilmiştir.” ifadelerini kullandı. 2025 yılında da ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam edecek" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; "Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir.  Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uymaları ve cezai işleme maruz kalmamaları önem arz etmektedir. Kurallar ancak uygulandığı zaman etkili olabilmektedir. Balıkçılarımızdan tek beklentimiz yasalar ile getirilen düzenlemelere uymalarıdır. Bunun için denetim ve kontrollere devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, geçtiğimiz yıl yapılan su ürünleri denetimlerde 439 kg balığa el konulduğunu açıkladı.

Ordu’da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 2024 yılında 1301 adet denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “İlimiz 121 km kıyı uzunluğunda olup, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı açısından oldukça uygun bir konuma sahiptir. İlimizde 2024 yılında avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı 16.917 ton, yetiştiricilik üretimi ise 5.139 ton olarak gerçekleşmiştir”  dedi.

2024 yılında su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müdürü Yılmaz, “Bakanlığımızın su ürünleri politikalarının ana hedefi; deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir şekilde işletmektir. Bu kapsamda İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2024 yılında da yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz tarafından su ürünleri yetiştiricilik tesislerinde, denizler ve iç sularda, ürünün karaya çıkış noktalarında, balıkhaneler, toptan ve perakende satış yerlerinde ve yol güzergahlarında 2024 yılında toplam 1.301 denetim gerçekleştirilmiş olup, 46 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler sonucu; 4 adet kalkan ağına, 8 adet serpme ağına, 16 adet tırıvırı ağına, 1 adet algarnaya,  1.000 metre uzatma ağına ve 439 kg (istavrit, barbunya, palamut ve lüfer) su ürünlerine el konulmuştur. Aynı zamanda, Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına İlişkin Talimat gereği, İlimizde bulunan hamsi karaya çıkış noktalarından İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri kontrol görevlileri tarafından, 1 Eylül 2024 tarihinden bugüne kadar toplam 168 adet balıkçı gemisine hamsi nakil onayı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

2025 yılında da ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam edecek" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; "Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir.  Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uymaları ve cezai işleme maruz kalmamaları önem arz etmektedir. Kurallar ancak uygulandığı zaman etkili olabilmektedir. Balıkçılarımızdan tek beklentimiz yasalar ile getirilen düzenlemelere uymalarıdır. Bunun için denetim ve kontrollere devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.