ORDULU YAZARIN AHMET KAYA KİTABINA YOĞUN İLGİ

Kültür (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 25.10.2023 - 15:42, Güncelleme: 25.10.2023 - 15:42 3839+ kez okundu.
 

ORDULU YAZARIN AHMET KAYA KİTABINA YOĞUN İLGİ

Ordulu yazar Birol Öztürk tarafından kaleme alınan ve sanatçı Ahmet Kaya’nın biyografisinin anlatıldığı kitap okuyucular tarafından ilgi gördü.
Yaklaşık 5 yıl önce okuyucularla buluşan kitap satış rekorları kıran birçok kitabı da geride bıraktı. Yazar Birol Öztürk, eserine ilgi gösteren tüm okuyucularına teşekkür ederek, kitap okumanın önemine işaret etti.  Ordulu Yazar Öztürk Ahmet Kaya için, “Ahmet Kaya, çok güçlü sözler ediyordu ve biz, bağlama böyle de çalınırmış diye şaşırıp kalıyorduk. TRT’nin “Türk Halk Müziği Korosu”ndaki gibi yani alıştığımız gibi değildi Ahmet Kaya’nın bağlama çalışı; kavga eder gibiydi, slogan atar gibiydi, mermi sıkar gibiydi, ne bileyim işte mesela yazılama yaparken polise enselenmemek için kaçan 1980 öncesi gençlik gibiydi… Ahmet Kaya’nın bağlama çalışı bir semt pazarında korsan gösteri yapmak gibiydi. Fakülte kantininde aniden patlayan sağ sol kavgası gibiydi. Devrim gibiydi mesela… Demirci Kawa’nın Dehaq’ın zulmümü yerle bir edip halkını yeni bir çağa taşıması gibiydi. Spartaküs’ün köle ordusunun Bedreddin’in açlar ordusuyla birleşip de “Güneş Ülkesi”ni kurması gibiydi.” diyor.
Ordulu yazar Birol Öztürk tarafından kaleme alınan ve sanatçı Ahmet Kaya’nın biyografisinin anlatıldığı kitap okuyucular tarafından ilgi gördü.

Yaklaşık 5 yıl önce okuyucularla buluşan kitap satış rekorları kıran birçok kitabı da geride bıraktı. Yazar Birol Öztürk, eserine ilgi gösteren tüm okuyucularına teşekkür ederek, kitap okumanın önemine işaret etti. 

Ordulu Yazar Öztürk Ahmet Kaya için, “Ahmet Kaya, çok güçlü sözler ediyordu ve biz, bağlama böyle de çalınırmış diye şaşırıp kalıyorduk. TRT’nin “Türk Halk Müziği Korosu”ndaki gibi yani alıştığımız gibi değildi Ahmet Kaya’nın bağlama çalışı; kavga eder gibiydi, slogan atar gibiydi, mermi sıkar gibiydi, ne bileyim işte mesela yazılama yaparken polise enselenmemek için kaçan 1980 öncesi gençlik gibiydi… Ahmet Kaya’nın bağlama çalışı bir semt pazarında korsan gösteri yapmak gibiydi. Fakülte kantininde aniden patlayan sağ sol kavgası gibiydi. Devrim gibiydi mesela… Demirci Kawa’nın Dehaq’ın zulmümü yerle bir edip halkını yeni bir çağa taşıması gibiydi. Spartaküs’ün köle ordusunun Bedreddin’in açlar ordusuyla birleşip de “Güneş Ülkesi”ni kurması gibiydi.” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.