'TEHLİKENİN FARKINDA OL, TEDBİRLİ OL'
'TEHLİKENİN FARKINDA OL, TEDBİRLİ OL'
Başkanı Osman Sarıkahraman “Tehlikenin farkında olmak ve tedbirli davranmak, hem ürünlerinizi hem de yaşam alanlarınızı korumak için ilk adımdır.”
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındığın başındaki büyük bela olan kahverengi kokarca böceği (Halyomorpha halys) tehlikesine karşı çiftçilere ve vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Başkan Sarıkahraman, “Unutmayın, tehlikenin farkında olmak ve tedbirli davranmak, hem ürünlerinizi hem de yaşam alanlarınızı korumak için ilk adımdır,” diyerek bu istilacı böcekle mücadelenin önemini vurguladı.
Hem tarım alanlarında hem de evlerde ciddi zarara yol açan kahverengi kokarca böceği, meyve ve sebze gibi ürünlere zarar vererek üretimi olumsuz etkiliyor. Başkan Sarıkahraman, bu zararların önüne geçebilmek için çiftçilere ve bahçe sahiplerine düzenli kontroller yapmalarını ve zarar gören bitkileri tespit ederek hızlıca önlem almaları konusunda uyardı.
Ayrıca, bu böceğin yayılmasının toplumun tamamını ilgilendirdiğini belirten Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, mücadele konusunda kolektif bir bilinç oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.