YAYLADA MAHSUR KALAN AİLE İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 22.10.2024 - 15:17, Güncelleme: 22.10.2024 - 15:17 1334 kez okundu.
 

YAYLADA MAHSUR KALAN AİLE İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Mesudiye ilçesi Yağmurlar Oba'sında hayvanları ile mahsur kalan aileyi kurtarmak için ekipler yoğun çaba harcadı.
Ordu’da hafta sonundan itibaren sahil kesimlerinde kuvvetli sağanak etkili olmaya devam ederken, Ordu’nun yüksek rakımlı ilçelerinde de Pazar gününden itibaren kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Devam eden yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan Ordululardan yaylada ve yollarda mahsur kalanlar içinde ekipler seferber olmuş durumda. Mesudiye Yağmurlar (Sülümü) Mahallesi Muhtarı Özgür Kapukaya'nın anne ve babası Nermin ve Abdurrahman Kapukaya etkili olan kar yağışından dolayı Sülümü Yaylası'nda mahsur kaldılar. Yaylada kalan vatandaşları kurtarmak için harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yağmurlar Yaylası’nın kapanan yolunu tekrar açtı. Yine Mesudiye, Ilısana, Boğayurdu, Keyfalan, Ulugöl yayla yolunda 30 cm bulan karda yolda kalan yolcu otobüsü, Mesudiye Belediyesi kar temizleme aracı greyder, otobüsün yolunu açtılar. Ordu Büyükşehir Belediyesi yüksek kesimlerde etkili olan kar, sahil kesimde etkili olan yoğun yağmur yağışı nedeniyle gece boyunca teyakkuzda bekledi. Karla mücadele kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri 456 araç ve iş makinesi, 560 personel ile ulaşımda aksama yaşanmasına izin verilmezken, alt yapıda yapılan köklü değişikliklerle su baskınlarının önüne geçilmiş oldu. 
Yoğun kar yağışı nedeniyle, Mesudiye ilçesi Yağmurlar Oba'sında hayvanları ile mahsur kalan aileyi kurtarmak için ekipler yoğun çaba harcadı.

Ordu’da hafta sonundan itibaren sahil kesimlerinde kuvvetli sağanak etkili olmaya devam ederken, Ordu’nun yüksek rakımlı ilçelerinde de Pazar gününden itibaren kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Devam eden yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan Ordululardan yaylada ve yollarda mahsur kalanlar içinde ekipler seferber olmuş durumda. Mesudiye Yağmurlar (Sülümü) Mahallesi Muhtarı Özgür Kapukaya'nın anne ve babası Nermin ve Abdurrahman Kapukaya etkili olan kar yağışından dolayı Sülümü Yaylası'nda mahsur kaldılar. Yaylada kalan vatandaşları kurtarmak için harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yağmurlar Yaylası’nın kapanan yolunu tekrar açtı.

Yine Mesudiye, Ilısana, Boğayurdu, Keyfalan, Ulugöl yayla yolunda 30 cm bulan karda yolda kalan yolcu otobüsü, Mesudiye Belediyesi kar temizleme aracı greyder, otobüsün yolunu açtılar.

Ordu Büyükşehir Belediyesi yüksek kesimlerde etkili olan kar, sahil kesimde etkili olan yoğun yağmur yağışı nedeniyle gece boyunca teyakkuzda bekledi. Karla mücadele kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri 456 araç ve iş makinesi, 560 personel ile ulaşımda aksama yaşanmasına izin verilmezken, alt yapıda yapılan köklü değişikliklerle su baskınlarının önüne geçilmiş oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.