A MİLLİLERİMİZ İZLANDA'YI DEPLASMANDA 4-2 YENDİ

Spor (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 14.10.2024 - 23:54, Güncelleme: 14.10.2024 - 23:54 814 kez okundu.
 

A MİLLİLERİMİZ İZLANDA'YI DEPLASMANDA 4-2 YENDİ

A Milli Futbol Takımı’mız UEFA Uluslar B Ligi maçında deplasmanda karşılaştığı İzlanda’yı nefes kesen maçta 4-2 mağlup etti.
Helal olsun bizim çocuklar. A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi. Başkent Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanan müsabakada Ay-Yıldızlılarımızı galibiyete taşıyan golleri 63. dakikada İrfan Can Kahveci, 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5'te Kerem Aktürkoğlu attı. İzlanda'nın gollerini 3. dakikada Óskarsson ve 83. dakikada J. Gudmundsson kaydetti. Mücadelenin 53. dakikasında maç 1-0 İzlanda üstünlüğüyle devam ederken VAR incelemesi sonrasında penaltı kazandık. Penaltı atışında topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu yaptığı vuruşta ağları havalandırdı ve 1-1'lik eşitliği sağladı. İzlandalı oyuncuların penaltıda ihlal olduğu gerekçeleri sonrası Hakan'ın kullandığı penaltıyı iki ayağıyla topa temas ettiği için iptal edildi. Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti. Millîlerimiz, oynadıkları son maçta Karadağ'ı 1-0 yenmişti. Gruba sahasında 2-0'lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında A Millî Takımımıza 3-1 yenilmiş ve son maçında Galler ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı. İzlanda'da ilk kez güldük A Millî Takımımız, İzlanda'ya karşı deplasmandaki 8. maçında ilk kez galibiyete ulaştı. Daha önce yapılan 7 karşılaşmada İzlanda 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etmişti. Ay-Yıldızlılarımız, 14'ü resmi 1'i özel olmak üzere İzlanda ile tarihinde yaptığı 15 maçta 4 galibiyet, 8 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Bu 15 maçta İzlanda'nın attığı 25 gole, A Millî Takımımız 16 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı da Ay-Yıldızlılarımız 3-1 kazanmıştı. Dördüncü maçların sonrasında Ay-Yıldızlılarımız, grupta 10 puanla lider durumda bulunuyor. Grupta 8 puanlı Galler 2'nci, 4 puanlı İzlanda 3'üncü sırada yer alıyor. Grupta Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.
A Milli Futbol Takımı’mız UEFA Uluslar B Ligi maçında deplasmanda karşılaştığı İzlanda’yı nefes kesen maçta 4-2 mağlup etti.

Helal olsun bizim çocuklar. A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Başkent Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanan müsabakada Ay-Yıldızlılarımızı galibiyete taşıyan golleri 63. dakikada İrfan Can Kahveci, 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5'te Kerem Aktürkoğlu attı. İzlanda'nın gollerini 3. dakikada Óskarsson ve 83. dakikada J. Gudmundsson kaydetti.

Mücadelenin 53. dakikasında maç 1-0 İzlanda üstünlüğüyle devam ederken VAR incelemesi sonrasında penaltı kazandık. Penaltı atışında topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu yaptığı vuruşta ağları havalandırdı ve 1-1'lik eşitliği sağladı. İzlandalı oyuncuların penaltıda ihlal olduğu gerekçeleri sonrası Hakan'ın kullandığı penaltıyı iki ayağıyla topa temas ettiği için iptal edildi.

Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti. Millîlerimiz, oynadıkları son maçta Karadağ'ı 1-0 yenmişti. Gruba sahasında 2-0'lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında A Millî Takımımıza 3-1 yenilmiş ve son maçında Galler ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

İzlanda'da ilk kez güldük

A Millî Takımımız, İzlanda'ya karşı deplasmandaki 8. maçında ilk kez galibiyete ulaştı. Daha önce yapılan 7 karşılaşmada İzlanda 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etmişti. Ay-Yıldızlılarımız, 14'ü resmi 1'i özel olmak üzere İzlanda ile tarihinde yaptığı 15 maçta 4 galibiyet, 8 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Bu 15 maçta İzlanda'nın attığı 25 gole, A Millî Takımımız 16 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı da Ay-Yıldızlılarımız 3-1 kazanmıştı.

Dördüncü maçların sonrasında Ay-Yıldızlılarımız, grupta 10 puanla lider durumda bulunuyor. Grupta 8 puanlı Galler 2'nci, 4 puanlı İzlanda 3'üncü sırada yer alıyor. Grupta Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.