FINDIK SAVAŞTAKİ UKRAYNA'DA 235 TL, TÜRKİYE'DE 100 TL

Fındık 24.09.2023 - 09:57, Güncelleme: 24.09.2023 - 09:57 4990+ kez okundu.
 

FINDIK SAVAŞTAKİ UKRAYNA'DA 235 TL, TÜRKİYE'DE 100 TL

Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna fındığını 235 TL’den satarken Türk fındığının 100 TL civarında dalgalanması soru işaretlerini beraberinde getirdi.
24 Şubat 2022’de Rusya’nın işgaline uğrayan ve o tarihten beri fiili bir savaşın içinde bulunan Ukrayna’nın yıllık fındık rekoltesi 4 bin-4 bin 500 ton civarında. Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinde alıcı bulan Ukrayna, ihracat zorlukları nedeniyle fiyatı 8,15 Euro’da sabit tutmak zorunda kaldı. Bu miktarın TL karşısındaki değeri yaklaşım 235 TL. Kalite ve damak tadı olarak daha çok tercih edilen Türk fındığının 100 TL civarında seyretmesi, Türk fındık üreticisinin sahipsizliğinin ibret verici bir belgesi niteliğinde. EN UCUZU BİZDE Türkiye fındık piyasasının yüzde 80’ini kontrol eden Ferrero’nun memleketi İtalya’nın fındık bölgesi Asti, Tonda ve Gentile’de en düşük kaliteli fındık 7 Euro’dan (203 TL) işlem görüyor. Aynı bölgeden en yüksek fiyat 7,5 Euro, (217 TL). İtalya’da Eylül başında yapılan toplantıda üreticiler kilo başına 9 Euro (261 TL)talep etmiş, sanayiciler ise 7,5 Euro vermişti. Diğer ülke fiyatlarıyla kıyaslandığında Türk fındığındaki düşük fiyata, ‘Üretici yerine aracı ve sanayicinin kazanmasının öncelendiği’ yönündeki politikanın neden olduğu görüşü yaygınlaşıyor. Kaynak: Karasu Haber
Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna fındığını 235 TL’den satarken Türk fındığının 100 TL civarında dalgalanması soru işaretlerini beraberinde getirdi.

24 Şubat 2022’de Rusya’nın işgaline uğrayan ve o tarihten beri fiili bir savaşın içinde bulunan Ukrayna’nın yıllık fındık rekoltesi 4 bin-4 bin 500 ton civarında. Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinde alıcı bulan Ukrayna, ihracat zorlukları nedeniyle fiyatı 8,15 Euro’da sabit tutmak zorunda kaldı.

Bu miktarın TL karşısındaki değeri yaklaşım 235 TL. Kalite ve damak tadı olarak daha çok tercih edilen Türk fındığının 100 TL civarında seyretmesi, Türk fındık üreticisinin sahipsizliğinin ibret verici bir belgesi niteliğinde.

EN UCUZU BİZDE

Türkiye fındık piyasasının yüzde 80’ini kontrol eden Ferrero’nun memleketi İtalya’nın fındık bölgesi Asti, Tonda ve Gentile’de en düşük kaliteli fındık 7 Euro’dan (203 TL) işlem görüyor. Aynı bölgeden en yüksek fiyat 7,5 Euro, (217 TL). İtalya’da Eylül başında yapılan toplantıda üreticiler kilo başına 9 Euro (261 TL)talep etmiş, sanayiciler ise 7,5 Euro vermişti. Diğer ülke fiyatlarıyla kıyaslandığında Türk fındığındaki düşük fiyata, ‘Üretici yerine aracı ve sanayicinin kazanmasının öncelendiği’ yönündeki politikanın neden olduğu görüşü yaygınlaşıyor. Kaynak: Karasu Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.