ORDU'DA 3 KİLO FINDIK BİR KİLO KESTANE ALAMIYOR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 24.10.2024 - 16:17, Güncelleme: 24.10.2024 - 16:17 841 kez okundu.
 

ORDU'DA 3 KİLO FINDIK BİR KİLO KESTANE ALAMIYOR

Türkiye’nin en önemli ihracat ürünü fındık ama diğer tarım ürünlerinin yanında neredeyse bedava. Örnek ise üç kilo fındık, bir kilo kestane alamıyor.
Kış mevsiminde akşamları en büyük zevklerden birisi kestane kebap yapıp yemek. Ancak Ordu’da tezgahlarda satışına başlanan kestane fiyatları ise adeta cep yakıyor. Ordu Altınordu’da tezgahlarda kestane fiyatları kalitesine göre 250 liradan başlıyor, 400 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar ise fiyatlara bakıp yollarına devam ediyorlar. Bu sene tüm tarım ürünlerinin fiyatı, geçen seneye göre yüzde artarken, artmayan tek tarım ürünü olan fındık olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu sene son günlerdeki artışa rağmen fındık fiyatı, geçen yılla neredeyse aynı seviyede. Ordu’da serbest piyasada 124 liraya ancak ulaşabildi. Öyle ki, 400 lira olan bir kilo iri kestane almak için kilosu 124 liradan toplam 272 lira yapan 3 kilo fındık satmak dahi yetmiyor. Yani canı kestane isteyen bir üretici 3 kilo 200 gram fındık parasıyla ancak birinci kalite kestane alabiliyor. TMO ÖDEMELERE DEVAM EDİYOR Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaptığı açıklamada, 5 Ekim tarihine kadar aldığı fındıkların paralarını üreticilerin hesaplarına yatırdıklarını duyurarak, ödemelerin periyodik olarak devam edeceğini açıkladı.
Türkiye’nin en önemli ihracat ürünü fındık ama diğer tarım ürünlerinin yanında neredeyse bedava. Örnek ise üç kilo fındık, bir kilo kestane alamıyor.

Kış mevsiminde akşamları en büyük zevklerden birisi kestane kebap yapıp yemek. Ancak Ordu’da tezgahlarda satışına başlanan kestane fiyatları ise adeta cep yakıyor. Ordu Altınordu’da tezgahlarda kestane fiyatları kalitesine göre 250 liradan başlıyor, 400 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar ise fiyatlara bakıp yollarına devam ediyorlar.

Bu sene tüm tarım ürünlerinin fiyatı, geçen seneye göre yüzde artarken, artmayan tek tarım ürünü olan fındık olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu sene son günlerdeki artışa rağmen fındık fiyatı, geçen yılla neredeyse aynı seviyede.

Ordu’da serbest piyasada 124 liraya ancak ulaşabildi. Öyle ki, 400 lira olan bir kilo iri kestane almak için kilosu 124 liradan toplam 272 lira yapan 3 kilo fındık satmak dahi yetmiyor. Yani canı kestane isteyen bir üretici 3 kilo 200 gram fındık parasıyla ancak birinci kalite kestane alabiliyor.

TMO ÖDEMELERE DEVAM EDİYOR

Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaptığı açıklamada, 5 Ekim tarihine kadar aldığı fındıkların paralarını üreticilerin hesaplarına yatırdıklarını duyurarak, ödemelerin periyodik olarak devam edeceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.