ÇAMBAŞI YAYLASI'NDA KAR KALINLIĞI 1 METREYİ BULDU

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 23.10.2024 - 00:27, Güncelleme: 23.10.2024 - 00:27 311 kez okundu.
 

ÇAMBAŞI YAYLASI'NDA KAR KALINLIĞI 1 METREYİ BULDU

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu söyledi.
Ordu’da Akkuş, Aybastı, Mesudiye ile birlikte Kabadüz gibi yüksek ilçelerde 2 gündür yoğun kar yağışı etkili oldu. Sanki Aralık, Ocak ayındaymışız gibi etkili olan kar yağışı nedeniyle başta Kabadüz Çambaşı ve Turnalık Yaylaları ve obalarında dönüş hazırlığı içinde olan koyun sürüleri ve çobanları zorluyor. AĞAÇLAR KAR’A DAYANAMADI Yaylalarda bazı yerlerde daha yapraklarını dökmemiş ağaçlar, yoğun kar yağışı sonrası üzerinde biriken kar ağırlığını kaldıramadı ve dalları kırılırken, barakaların çatıları da çöktü. Turnalık Yaylası esnaflarından doğasever Serdar Şimşek yaptığı paylaşımda, Doğa bazen acımasız oluyor. Evlat gibi büyüttüğüm ağaçlarım kar yükünü çekememiş. Oysa ben bunları kuşlarla çocuklar için büyütmüştüm” dedi. KAR KALINLIĞI 1 METRE Yayla ve obaları birbirine bağlayan yolları açma çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyen Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Turnalık, Çambaşı ve 77 obamızda karla mücadelemize gece ve gündüz 8 iş makinası ile devam ediyoruz. Yaklaşık yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığında Büyükşehir ve Belediyemiz ekiplerimizle hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu söyledi.

Ordu’da Akkuş, Aybastı, Mesudiye ile birlikte Kabadüz gibi yüksek ilçelerde 2 gündür yoğun kar yağışı etkili oldu. Sanki Aralık, Ocak ayındaymışız gibi etkili olan kar yağışı nedeniyle başta Kabadüz Çambaşı ve Turnalık Yaylaları ve obalarında dönüş hazırlığı içinde olan koyun sürüleri ve çobanları zorluyor.

AĞAÇLAR KAR’A DAYANAMADI

Yaylalarda bazı yerlerde daha yapraklarını dökmemiş ağaçlar, yoğun kar yağışı sonrası üzerinde biriken kar ağırlığını kaldıramadı ve dalları kırılırken, barakaların çatıları da çöktü. Turnalık Yaylası esnaflarından doğasever Serdar Şimşek yaptığı paylaşımda, Doğa bazen acımasız oluyor. Evlat gibi büyüttüğüm ağaçlarım kar yükünü çekememiş. Oysa ben bunları kuşlarla çocuklar için büyütmüştüm” dedi.

KAR KALINLIĞI 1 METRE

Yayla ve obaları birbirine bağlayan yolları açma çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyen Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Turnalık, Çambaşı ve 77 obamızda karla mücadelemize gece ve gündüz 8 iş makinası ile devam ediyoruz. Yaklaşık yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığında Büyükşehir ve Belediyemiz ekiplerimizle hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.