FINDIK FİYATI 90 LİRA, KESTANE FİYATI 350 LİRA

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.12.2023 - 11:08, Güncelleme: 13.12.2023 - 11:08 6497+ kez okundu.
 

FINDIK FİYATI 90 LİRA, KESTANE FİYATI 350 LİRA

Fındık fiyatının 90 lira olmasına karşılık kestane fiyatının 350 lira olmasına tepki gösteren Osman Carlı, “Ne kestane yiyebiliyoruz ne fındık” dedi.
Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı, sosyal medya hesabında Doğu Karadenizli fındık üreticisinin içinde bulunduğu durumu anlattı. Doğu Karadeniz’de dönümde 80 kilo fındık üretilmesine karşılık, batıda bunun 300 kilo olduğunu söyledi.. Kestane fiyatıyla fındık fiyatını kıyaslayan Carlı yaptığı paylaşımda, “Kestane Serbest Piyasada 350 TL. Fındık ihracatından ülke 2 milyar dolar kazanır. Kestane ihracatından ülke 50 Milyon dolar kazanır. Fındık için bir sene boyunca gübresi, ilacı tırpanı uğraş verirsin. Kestane ormanda gübre yok ilaç yok gücün yettiği kadar toplarsın.” Çarşamba ve Terme ovalarında fındık üretilmesine de tepki gösteren Osman Carlı, “Hepsini bir kenara koyalım Doğu Karadeniz üreticisi ortalama 80 kg dönüme verim alıyor. Batı bölgeler hem makinalı tarım yapıp hem dönüme minimum 300 kg verim alıyor. Ne işi var Terme, Çarşamba, Bafra vs fındığın. Hani planlı tarım modeli? Ne yapsın Doğu Karadenizli üretici? Yazık oluyor bu üreticiye. Ne kestane yiyebiliyoruz ne fındık. Hayırlısı olsun.."
Fındık fiyatının 90 lira olmasına karşılık kestane fiyatının 350 lira olmasına tepki gösteren Osman Carlı, “Ne kestane yiyebiliyoruz ne fındık” dedi.

Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı, sosyal medya hesabında Doğu Karadenizli fındık üreticisinin içinde bulunduğu durumu anlattı. Doğu Karadeniz’de dönümde 80 kilo fındık üretilmesine karşılık, batıda bunun 300 kilo olduğunu söyledi..

Kestane fiyatıyla fındık fiyatını kıyaslayan Carlı yaptığı paylaşımda, “ Kestane Serbest Piyasada 350 TL. Fındık ihracatından ülke 2 milyar dolar kazanır. Kestane ihracatından ülke 50 Milyon dolar kazanır. Fındık için bir sene boyunca gübresi, ilacı tırpanı uğraş verirsin. Kestane ormanda gübre yok ilaç yok gücün yettiği kadar toplarsın.”

Çarşamba ve Terme ovalarında fındık üretilmesine de tepki gösteren Osman Carlı, “Hepsini bir kenara koyalım Doğu Karadeniz üreticisi ortalama 80 kg dönüme verim alıyor. Batı bölgeler hem makinalı tarım yapıp hem dönüme minimum 300 kg verim alıyor. Ne işi var Terme, Çarşamba, Bafra vs fındığın. Hani planlı tarım modeli? Ne yapsın Doğu Karadenizli üretici? Yazık oluyor bu üreticiye. Ne kestane yiyebiliyoruz ne fındık. Hayırlısı olsun.."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.